Dag 29 Victoria – Vancouver

Door Fritzel - 06-07-2019 03:20

Dag 29 Victoria – Vancouver

Vandaag is het een echte feestdag want Yvon is jarig, haar cadeau heeft ze al gekregen in Kamloops maar ze mag het vandaag officieel om. Hieperdepiep HOERAAAAAAAAAAAAA

Op de feestelijke dag toch maar vroeg opgestaan want we wilden op tijd bij de pont zijn om over te varen naar Vancouver (Tsawwassen zoals de havenplaats heet) Dus de wekker ging om 6 uur, jaja het is vakantie, en douchen en de boel loskoppelen, kopje koffie mee en rijden maar. Naar de pont is het slechts een half uurtje dus als er plek is halen we de pont van 8:00 uur. De rit over de snelweg ging vlot en bij het Ferry hokje natuurlijk de verkeerde rij gekozen en die mevrouw was toch langzaam. Maar uiteindelijk waren wij aan de beurt en ze was gewoon onwijs aardig en daarom duurde het wat langer maar het goede nieuws was dat we met de boot mee konden. De korte wachttijd werd nuttig gemaakt met koffie zetten dus ik kon een volle emmer koffie in mijn thermosbeker gieten. We gingen de boot op en daarna snel naar buiten. Buiten scheen er even een waterig zonnetje maar het werd snel erg bewolkt. Nu liggen er tussen Vancouver Island en Vancouver zelf, een hele berg eilanden en eilandjes en af en toe slalomde de boot tussen eilanden door. Het was een prachtige vaart maar na een half uur was het buiten toch te fris, en we hadden weer genoeg foto’s gemaakt, dus de laatste 20 minuten binnen gezeten, wat ook best leuk was. Toen van de boot af en ineens was het overal weer druk, dus slingerend van baan naar baan kwamen wij bij een stoplicht en bijna iedereen wilde naar Amerika dus werd het rustiger op de weg.

Dan word je nog wel ingehaald door een paar opleggers vol hout maar ik dacht die kan ik beter voor mij hebben dan achter mij en ik houd mij nog steeds aan de snelheid, en mw. TomTom begint altijd erg hard te piepen als ik de maximum snelheid met 5 km overschrijd…….

Na wat afslagen te hebben genomen zie ik ineens weer een smalle brug voor mijn neus die in 1850 gemaakt is voor postkoetsen of zo maar niet voor SRV wagen. De gammele houten brug met ijzeren bogen was ook 4-baans!!! Dus ik rijd keurig en haalt iemand mij in, in een grote pick-up truck en ik ga automatisch een klein beetje naar rechts en hoor ik een schurend geluid :-( Ik dacht mijn hele rechter zijkant ligt in puin!!! Stoppen gaat niet midden op de brug dus maar doorrijden en op de campground kijken we wel, ik kon er niets meer aan veranderen. Het werden nog 8 spannende en zenuwachtige kilometers maar ik keek een beetje in mijn buitenspiegel en zag helemaal niets, tenminste geen grote krassen of deuken. Bij de campground zegt Yvon ik zie helemaal niets!! En ik ook al niet maar toen ik goed keek zag ik dat onze uitlaat nú een sportuitlaat is geworden, die is een stukje schuin afgeschuurd maar ze ziet er niet veel van, helemaal niet als je het niet weet hahaha.

Het is een mooie privé plek en we waren er best vroeg maar ons plekje was al vrij. Na 43 x heen en weer steken en rommelen stond ik eindelijk op onze plaats. Een verlaat ontbijt en koffie maakte alle stress weer goed. Bij de receptie zeiden de mannen dat we makkelijk naar Vancouver konden met de SkyTrain, maar morgen en zondag zijn we ook al in de stad dus nog even een wandeling gaan maken om een groot meer (Lake Burnaby). De meneer zei dat we er maar niet helemaal omheen moesten lopen want dat was wél 10 kilometer!!!! Dus wij hebben de stoute schoenen aangetrokken (of toch de wandelschoenen) en zijn het meer rondgelopen en het was wel 12 kilometer. Het was een leuke en mooie natuurwandeling en heel veel verschillende en mooie gekleurde vogels gezien. Een variatie van Alle duiven op de Dam, was alle vogeltjes op een Chinese mevrouw haar hand :-) Ook zagen wij weer de waarschuwingsborden met Beren (niet op de weg of toch wel?) Cougars, Wolven en IJsberen en dat je enorm moest uitkijken. Nou wat wij allemaal aan Wildlife zagen was een zwart Eekhoorntje, zwarte Naaktslakken en een boomstronk in het water vol met Painted turtles. Ik ben oprecht blij dat wij deze gevaarlijke tocht hebben overleefd. 

De wandeling was uiteindelijk 12 kilometer dus wederom een welbestede middag op deze feestelijke dag. Ik hoop nog op ijs en gebak maar voorlopig ruimen wij de SRV wagen op en pakken onze tasjes in :-(

Morgen helemaal een gekke dag, de SRV wagen inleveren en naar Vancouver downtown naar een hotel!!!

Een fijne zaterdag allemaal

Groeten Fritzel

Reacties

Nel 06-07-2019 08:49 {{button-58081}}

Nog van harte gefeliciteerd. Heb alles gelezen hoor en genoten van alle verhalen. Zal het gaan missen.

Gerard 06-07-2019 09:29 {{button-58082}}

Leve de vrouw van SRV man..Nog dan gefeliciteerd.
Vielen dank voor deze best wel avontuurlijke verhalen.
Hoop dat julle ook gaan genieten van Hotel, scheelt wel wat heen en weer gesteek en aan en los koppelen.

Yvon 06-07-2019 09:38 {{button-58083}}

Felicitaties voor Yvon.
Wat jammer dat de reis erop zit.
Ik liep een paar verslagen achter en vroeg me op dag 24 of zo af hoe lang jullie vakantie zou gaan duren. Maar wat een fantastische reis zeg.
Wat me wel al de hele "vakantie" bezig houdt is: wat is er toch zo bijzonder aan Tim Hortons? :-))) Want ik kan me toch niet voorstellen dat dit de enige plek is waar je koffie kunt krijgen hahaha.

Paul 06-07-2019 10:16 {{button-58084}}

Hahaha, geweldig. Van harte gefeliciteerd Yvon!

Yvonne 06-07-2019 10:58 {{button-58085}}

Gefeliciteerd met Yvon. En bedankt voor de leuke reisverslagen, ik ga het missen.
Nog genieten in Vancouver en goeie terugreis!

Dries/Jeannie 06-07-2019 11:32 {{button-58086}}

Bedankt voor alle mooie reisverslagen.
Gefeliciteerd met Yvonne en Yvonne natuurlijk ook.

Alvast een goede terugreis.

Lieve groetjes

Ria 06-07-2019 17:59 {{button-58091}}

Gefeliciteerd met Yvon!!
Voor later alvast, een hele goede reis terug!

Wat was het leuk om iedere dag weer te lezen wat jullie gezien, gedaan en beleeft hebben! Bedankt, en groetjes.

Kees H. 06-07-2019 19:48 {{button-58094}}

Tsja bijna aan het eindje van deze geweldige reis. Geniet nog even van een hotelbed en dan terug naar de heimat.

Arthur 06-07-2019 22:15 {{button-58105}}

Echt een vakantie om nooit te vergeten! Goede reis terug.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan