Dag 9, bestemming Amarillo

Door Monika - 03-08-2019 15:23

Na een beroerde nacht door een niet bij te stellen, lawaaiige a/c, gaan we op pad. We hebben een lange rit, waarbij route 66 rare kronkels over de I-40 maakt. Voor ons zijn de stops onderweg dit keer niet heel interessant, dus volgen we grotendeels de parallel gelegen interstate. Dat zullen echte routisten vast vloeken in de kerk vinden, maar we doen het lekker toch.

We stoppen bij Fort Reno. Dat is nu al afgelegen, maar moet in de 19e eeuw nog veel desolater hebben gevoeld. Het was oorspronkelijk een leger- en handelsplaats. In WO II werden hier Italiaanse en vooral Duitse krijgsgevangenen vastgehouden. Zij werden bij landerijen in de regio te werk gesteld. 

We rijden over de pony bridge, stoppen in een Cherokee outlet en vergapen ons aan de uitgestrektheid van deze staat.

Nou, dan heb je Texas nog niet gezien! Bij Texola passeren we de staatsgrens. Het landschap is weids, uitgestrekt, oneindig, maar zeker niet saai.

In Shamrock stoppen we voor een late lunch met zalige burgers in Rusty's. Wat een lieve mensen daar. En wat een zalige cheeseburger (mijn 1e deze trip, dus ik bof 😉). Via McLean maken we de laatste kilometers van de dag naar Amarillo. Misschien verkeerde keuze, toch slaan we deze stad qua bezoek een keer over.

Er is een receptie in de hotellobby met gratis drankjes en hapjes, daar gaan mijn man en ik even heen. De jongens blijcven op de kamer, blij met de wi-fi. Als we 's avonds willen eten bij de Big Texan steakranch, is de wachttijd van 45 minuten ons te lang (want dan eten we veel te laat, te zwaar). In plaats daarvan bezoeken we de Walmart, waar we salades kopen die we in onze fantastische hotelkamer op eten.

Lekkere bedden ook. Fijn hier.

Reacties

Chiel 03-08-2019 15:55 {{button-59269}}

Hallo beste mensen,
Wat leuk om te lezen wat jullie zoal meemaken daar.
Nog een fijne vakantie verder.

Groetjes Chiel en Willemien
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan