Dag 8

Door van den Brug - A couple of years ago

Zaterdag 22 juni.

Vandaag rijden we naar de Rocky’s en staan we 3 dagen op een camping bij Banff. Eerst nog even een Canadese markt in Revelstoke bezocht, lekkere kersen gekocht en dan een rit van 300 km voor de boeg.
Vandaag rijden we door de nationale parken Revelstoke, Glacier, Yoho en uiteindelijk Banff. Wat een overweldigende natuur, zoveel groen, water en bergen. Eerst onderweg de parkpas gekocht bij een Tourist Center en daar kregen we een tip om in de plaats Golden (ligt op de route) met een gondel de berg op te gaan met een prachtig uitzicht en een goed restaurant de Golden Eagle.
Eerst onderweg nog een kleine route over vlonders gelopen, kon je vogels en kikkers spotten, nou… we hebben 1 vogel en 2 dikkoppen gezien ha ha.
In Golden was het even zoeken en ik in mijn gebrekkig Engels toch maar even naar de weg gevraagd, hebben we het snel gevonden. Met de gondel naar boven hebben we onze eerste beer gespot, het restaurant was gesloten ivm een trouwerij, maar het uitzicht was enorm, zo mooi. Terug op de P plaats worden we aangesproken door een Belgisch echtpaar, zij hebben een zelfde camper van CruiseCanada, zij hadden bij het Tourist Center onze camper kunnen openen met hun sleutel, hmm heel bijzonder, en ook zij waren erg ontevreden over de camper (gebreken en vies), dus lekker even kunnen klagen.
Daarna zijn we doorgereden naar Emerald Lake bij Field, was mooi maar niet spectaculair en het begon te regenen. Er zou ook een waterval zijn, maar 700 meter lopen, dat doen we….ha ha steil omhoog over wortels, keien, boomstammen, uiteindelijk maar terug gegaan, dan maar niet.
Paar km verderop nog gestopt bij de Natural Bridge, prachtige Kicking Horse River waar het water naar beneden dendert, ooit ging het water over de rotsen heen, maar zijn zo uitgesleten dat het er nu onder/tussendoor stroomt. Heel mooi.
Dit was genoeg voor vandaag, de dag is een uur korter daar we in een andere tijdzone terecht kwamen, heel apart.
Nu rechtstreeks naar de camping waar we om 19.30 arriveren. Het is een enorme grote camping met honderden plaatsen, maar wel mooi gelegen, we zijn omringd door bergen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!