Dag 9

Door van den Brug - A couple of years ago

Zondag 23 juni.

Vandaag staat Lake Louise op het programma, volgens ons reisboekje kun je de auto bij Chateau Lake Louise parkeren, een enorm maar prachtig hotel uit 1890. Maar dan moet je wel heel vroeg zijn, alles is vol en we worden door verkeersregelaars rechtstreeks terug naar de H way gestuurd (het is zondag, misschien verklaard dat de drukte?), 10 km terug op de P plaats aan de H way de camper toch nog kunnen plaatsen en voor 8 $ een retourtje met een oude schoolbus naar Lake Louise gereden. Het hotel en meer zijn erg mooi, maar het is ook erg druk. We hebben vandaar een wandeling langs Lake Mirror, door naar Lake Agnes gemaakt, dit was 3,4 km en een klim van 400 meter, dat was een hele klus. Onderweg prachtige plaatjes kunnen schieten en Lake Agnes was zeker de moeite waard. Bij het Tea House buiten een plaatsje kunnen bemachtigen, het waaide er enorm en het was even ijzig koud (gelijk weer wintervingers) tot na de bui, toen werd het weer wat  aangenamer. Lekkere hete chocolademelk gedronken en een goed belegde sandwich tonijn gegeten, dit hadden we wel verdient ha ha. Het theewater werd met een grote ketel telkens met het water uit het meer gevuld.
Door de zware klim kreeg Albert last van zijn heup, heeft hij soms last van, heel vervelend, maar gelukkig gaan we op de terug weg alleen nog maar naar beneden. Daar nog een cache bij het meer gezocht samen met een Duits stel en …snel gevonden.
Net bij de bus aangekomen begint het weer te regenen, maar gelukkig valt het weer over het geheel mee, de voorspellingen waren veel slechter.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!