Dag 10

Door van den Brug - A couple of years ago

Maandag 24 juni.

Heerlijke dag gehad vandaag, de camper laten staan en met de bus (halte is op de camping) voor 4 $ samen, down town. Banff is een erg leuke plaats, wel heel toeristisch maar gezellig. Eerst wat winkels bekeken en daarna naar een prachtig aangelegde etage tuin gewandeld, hier was ook een foto shoot van een bruidspaar, leuk om te zien, ook het gestuntel van het bruidspaar om weer naar beneden te komen. De hoepel moest daarbij opgetild, onder de jurk droeg ze een zwarte legging en sneakers.
Vervolgens verder gelopen naar een vieuw point van de Bow River Falls, onderweg eerst nog even een kiekje genomen van een hotel Banff Springs, mooi om te zien en maar liefst 770 kamers. Ook de waterval was mooi om te zien en oorverdovend. Langs de Bow River over een prachtig wandelpad terug gelopen richting Down Town. Onderweg weer veel eekhoorns gezien en een enorm grote Woody Woodpecker met rode kop en onze eerste Elk van dichtbij gespot. Ook nog weer een cache gevonden (de 9 de al).
Bij Starbucks even met een aantal kunnen appen en weer op pad.
Met de bus naar Banff Gondola, hier ligt het hoogst gelegen restaurant van Canada. Wat een uitzicht, aan alle kanten omringd door mooie bergen. Ook nog een kudde berggeiten met jongen van dichtbij kunnen spotten. Via een mooie trap met overal vieuw points naar boven, waar een weerstation op het topje van de berg heeft gezeten, vanbinnen nog in oude staat (1930) gelaten. Je krijgt er niet genoeg van, zo mooi is het hier.
Met de bus weer Down Town, daar lekker wat gegeten en terug bij de camping de Hoodoo’s (dit zijn grillige pilaren van zandsteen) nog even opgezocht. Zitten we net in het zonnetje bij de camper, lopen er 3 Elks langs, zo mooi.
Dit was weer een zeer geslaagde dag. Morgen trekken we weer verder richting Jasper.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!