Dag 13

Door van den Brug - A couple of years ago

Donderdag 27 juni.

Op tijd opgestaan, want we moeten weer 325 km tuffen.
Maar de dag begint goed, rijden net bij de camping vandaan, staat er een prachtige Elk (mannetje dit keer) langs de weg. Zo mooi! En hij bleef ook nog staan voor wat kiekjes.
We rijden Jasper, het National Park uit, nog even genieten van de Rocky’s, want die laten we vandaag achter ons. Bij Mount Robson nog even gestopt, dit is de hoogste berg van de Rocky’s, maar liefst 3954 meter. Kopje koffie gezet, zo handig een camper ha ha , en met t zicht op de berg opgedronken, verder rijdend verandert het landschap, de bergen worden lager en groener en soms hebben we rechte stukken weg, saai. Nadat we Alberta hebben verlaten en weer in Britisch Colombia zijn, gaat de klok weer een uur terug, zijn we wel heel vroeg op pad gegaan.
Bij Blue River hebben we een tussenstop gemaakt bij een River safari, dit was echt super leuk, wel jammer van het weer want het regende behoorlijk. Zwemvest en een gecamoufleerde regenponcho aan, een warme deken mee en gaan. We varen met een dubbele kano het meer op, met de kans om een beer of een arend te spotten, maar helaas. Na ongeveer een half uur kwamen we bij een waterval en daar stapten we over op speedboten, daarmee gingen we in volle vaart de rivier op, was echt supergaaf. Terug bij de waterval konden we die nog bewonderen, moesten we wel een stuk klimmen met zwemvest, poncho en deken onder de arm, hilarisch. Daarna weer in de kanoboot terug, we hebben genoten.
Noch 100 km te gaan en dan zijn we op de camping, gelukkig is het daar droog.
En dan…….douchen, hoe lekker kan dat zijn.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!