Dag 16

Door van den Brug - A couple of years ago

Zondag 30 juni.

Vandaag laten we de camper staan en besluiten na de koffie op pad te gaan richting een recreatie meer The Lost Lake. De route begint op de camping en is goed te doen. Er loopt een fiets/grindpad richting het meer, heerlijk door de bossen en het is prachtig weer. Heuvel op en af, druk met wandelaars en heel veel fietsers, komen we eerst langs een mooie plas, heel rustgevend. We zien een mooie vlinder, veel groter dan die in Nederland (kan ook niet anders, alles is hier groter).
Bij het meer aangekomen is het gezellig druk, er is een apart hondenstrandje (dan missen we Maika) en overal vlonders in het water om te zonnen/duiken. Om het meer heen gelopen, gaan we op zoek naar een cache (de 12 de al), midden in het bos en snel gevonden. Terug bij het meer moet er nog 1 liggen, maar na ongeveer een half uur struik duiken geven we het op.
We zetten de route voort richting de stad, maar dan zien we een tulband buschauffeur, vragen en yes, de bus gaat naar het centrum en is ook nog eens gratis.
Gelijk op het eerste terras Mojito besteld en een broodje (natuurlijk te groot om in je mond te stoppen), wat een geklieder, uiteindelijk maar om mes en vork gevraagd.
Op het plein staat het vol met mountainbikers die de hele dag met de lift de berg op gaan en dan de berg weer af scheuren, leuk om te zien. De stad staat vol met enorme hotels, voor een groot deel aangelegd voor de Olympische winterspelen van 2010. Op een ander plein speelt een jazz band, een bijzondere man gaat op het plein dansen, hilarisch, ook 2 kleine Chinese meisjes, zo schattig.
We lopen terug naar de camping, hoor ik zo’n hard geritsel…..kijk tussen de bomen en struiken….een bruine beer, hij keek mij recht aan. Schrikken en filmen haha, zo mooi, eerst niets te zien op de film, alleen geritsel en dan loopt ie ineens op het fietspad voor ons, we staan er maar slechts een meter of 5 vandaan. Had net daarvoor een sticker gelezen: 100 m afstand bewaren van een beer.
Was heel spannend!
Zo zie je maar, niets gepland en zo’n heerlijke afwisselende dag gehad.
Morgen gaan we naar Vancouver Island, onze laatste week alweer.

Reacties

Janine en Francis A couple of years ago

Oh wat leuk zo'n ontmoeting met een beer.
Het is erg leuk om jullie zo tree kunnen volgen. 😀😀
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!