Dag 20

Door van den Brug - A couple of years ago

Donderdag 4 juli.

Via de Ocean Side route rijden we weer terug, we gaan vandaag naar Ucluelet (geen idee hoe je het uitspreekt), het ligt aan de andere kant van het eiland, aan de Pacific Ocean.
Onderweg stoppen we in Coombs, een oud plaatsje met ouderwetse plattelands winkels, het is allemaal een beetje vergane glorie lijkt het, maar het is er enorm druk. De eerste winkel Collectibles, is het gelijk raak, Albert scoort 2 miniatuur zijspannen (past ws niet meer in de kast, maar ja….) hopelijk past het wel in de bagage. Ze hebben er zelfs een Hollands hoekje met Delfts blauw.
Daarna gaat de toer door naar Macmillan Provincial Park, hier staan enorme Douglas bomen, wordt ook wel de Cathedral Grove genoemd. Sommige bomen zijn wel 800 jaar oud en 9 m in omvang.
In 1997 is er heel veel stormschade aangericht en dit is nog duidelijk zichtbaar.
Onderweg bakken we ons een eitje en stoppen we bij een rivier met gigantische rotsblokken en een hek vol slotjes, schoenen, sokken, cd’s enz. Grappig.
De weg naar Ucluelet is net een kermis attractie, vol bochten en heel veel hobbels, heel vermoeiend. We gaan gelijk naar het Tourist Centre en bespreken een whale watch, hmmm kan alleen nog om 8.30 uur, 8.00 moeten we er zijn, dus dat wordt de wekker zetten.
Het is maar 500 m vanaf de camping, dat scheelt. Vandaag zijn we de 3000 km gepasseerd. 
We sluiten de dag af met een mooie wandeling van 5 km door een bos met uitzichten op de Pacific Ocean.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!