Dag 21

Door van den Brug - A couple of years ago

Vrijdag 5 juli.

Vandaag gaan we op Whales tour met de Discovery (dat is een snelle Zodiac rubber boot), eerst moeten we een warme overall aanpassen en daarmee lopen we naar de haven, ziet er niet uit en vreselijk warm. We zijn de eersten en begroeten Dave, de bestuurder. Er gaan 9 personen aan boord en gaan eerst een beer spotten die aan de waterkant liep, wel van heel ver, maar toch..
Het was een leuke trip van 3 uur, we zien heel veel adelaars, ook jongen, die zijn nog bruin en krijgen pas rond hun vijfde jaar een witte kop. Dan hoort Dave dat er een walvis is gezien, dus we scheuren als een gek de zee op, daarbij maakten we behoorlijke klappen op het water (wij zaten voorin, daar was het t ergste),en we hebben ze gezien, maar wel van een behoorlijke afstand. Verder hebben we nog zeeleeuwen (een heel eilandje vol), kleine dolfijnen en zeehonden gezien, ook zaten er aan sommige rotsen heel veel rode zeesterren, deze had ik ook al in de haven aan palen gezien samen met anemonen. Het was een leuke tocht en ondanks de dikke overall toch koud geworden, tijd voor koffie.
S’middags een behoorlijke wandeling naar het light house gemaakt (in totaal vandaag 14 km op de teller) weer deels langs de Pacific Ocean, onderweg een restaurantje bezocht en weer een dag goed besteed.
Morgen gaan we richting Victoria, daar ligt onze laatste camping voor 2 nachten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!