Kootenay en Golden

Door Nienke N | Tioga Tours - A couple of years ago

Na de drukte en toch wel frisse lucht van de Johnston Canyon lijkt het er op alsof we de beloofde 20+ graden wel gaan halen. Toch maar even de korte broek aan voor we naar Kootenay en Radium Hot Springs rijden. Het plan is om via de Continental Divide naar Marble Canyon te rijden. Deze laatste is helaas gesloten, want er wordt gewerkt aan een nieuwe parkeerplaats. We rijden door naar de parkeerplaats bij Ocre Creek, een kijken of we een plekje kunnen bemachtigen tussen alle campers en auto's. Dat lukt, er is nog een stukje gras vrij achter een grote RAM.

Tijd voor een boterhammetje en ook zeker zonnebrand, want het wordt inmiddels toch wel heel warm. Het plan is om via de Ocre Creek naar de Paint Pots te lopen, misschien kunnen we de Marble Canyon vanaf hier ook nog meepakken. Na de lunch is het even zoeken waar de trail begint, maar al snel komen we bij de Vermillion River, die zijn naam alle eer aan doet. Een prachtig stenen strand met de groene rivier en de bergen op de achtergrond. Wat een prachtig plekje.

De wegwijzers wijzen alle kanten op, behalve naar waar wij heen willen, gelukkig heeft iemand een pijl in het bordje gekrast, hopelijk gaan we de goede kant op. Nog voor de aangegeven 800m wordt de grond prachtig okerkleurig. De Paint Pots zouden volgens ons boekje 1,5km verderop liggen. Al snel komen we bij een paar groene vijvers, die mooi aftekenen bij de gele grond. Het pad gaat verder over een aantal vlonders de berg op. Daar komen we een paar Engelsen tegen die wat vertwijfeld kijken. Het pad schijnt nog 20 minuten door te gaan en alleen maar droger te worden. Hmmm, waren die groene plasjes dan misschien toch de Paint Pots? Maps.me biedt offline de uitkomst en inderdaad die drie plasjes waren de Paint Pots... scheelt ons weer een stuk lopen. De zon brandt inmiddels goed in onze nek en we besluiten terug te lopen naar de auto. Misschien nog even afkoelen met de voeten in het water. Nou dat lukt zeker wel, het water is ijs en ijskoud.

Door met de auto naar Radium Hot Springs, we stoppen onderweg nog een paar keer, maar geen van de stops halen het bij dat eerste plekje. Radium bestaat uit 2 straten en de Hot Springs. We landen voor een early dinner in een gezellige sportbar Horsethief Creek. We delen een Philly Cheesesteak Sandwich en een broodje pulled pork en we zijn weer helemaal op de hoogte van golf, baseball en American Football.

Na het eten nemen we een duik in de beroemde Hot Springs. Gewapend met 2 tokens voor de kluisjes dalen we af naar de catacomben, waar je voordat je de kleedkamer in mag je schoenen al uit moet. De kluisjes stammen nog uit DDR tijden en de sleutel kan je alleen op je badpak spelden. Met 30 graden naar de Hot Springs gaan is niet et eerste waar ik aan denk, maar ja we zijn hier nu. Warm van de zon lopen we het nog warmere water in... het is best lekker... eventjes. Echt lang houden we het niet vol, we trekken toch liever een baantje.

De volgende ochtend wachten we tot we uit ons zelf wakker worden, het is royaal uitslapen, want we worden pas om 7:00 wakker. Na een eigengemaakt ontbijt stappen we met de GPS in de auto op weg naar Golden. Onderweg willen we een aantal Geochaches gaan zoeken die langs de weg liggen. Sommige vinden we zo, voor andere moeten we 3 meter tussen doornen naar beneden (laat maar) of we zien pas na 3x voorbij rijden het weggetje, waar je met geen mogelijkheid kan afslaan met 100km/h en een grote vrachtwagen pal achter je.

De weg naar Golden is verder heerlijk rustig, zeker vergeleken met de vorige dagen. Na zo'n 40km komen we bij de wetlands van de Columbia River. Op goed geluk slaan we af naar een klein weggetje en bingo we landen midden in het natuurgebied. De vogels en ander wild vinden het te warm, we moeten het qua wildlife doen met een paar pika's en wat vlinders, maar het is een schitterend gebied, met alle moerassen, meertjes en de weerspiegeling van de bergen.

In Golden zijn we te vroeg in het hotel, onze kamer is nog niet klaar. We gaan op zoek naar het Northern Lights Wolf Center. Via wederom schitterende achterafweggetjes komen we hier aan, we zijn de enigen. Het is geen dierenpark, maar een educational centre. Het is dan ook vooral indrukwekkend. De 6 wolven die er zijn zijn 'gered' van de bontindustrie en zijn nu onderdeel van de voorlichting over wolven in Noord Amerika.

Op de terugweg zien we 2 herten en na het eten volgen we de tip op van de dame in het information centre om naar het Kicking Horse Resort te rijden. De Grizzly die hier zijn leefgebied heeft zien we niet, het spannendste wat we zijn tegen gekomen is een grote raaf. Het weggetje zelf en de mooie uitzichten maken veel goed.

Reacties

Christien A couple of years ago

Weer een mooi verslag! Vogelliefhebbers kunnen in de wetlands zeker genieten! Die mooie redwing blackbird was ook een verrassing
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!