Rockies, rivers and falls

Door Nienke N | Tioga Tours - A couple of years ago

De eerste dag van de zomer gaat de wekker bijtijds... we gaan naar Maligne Lake om de Spirit Island Cruise te doen. De weg was afgesloten door de sneeuw, dus we vertrekken ruim op tijd. Hoe verder we de weg oprijden hoe dikker de laag sneeuw en het is een erg frisse zomerdag. De cruise is een echte zomercruise, dus het is behoorlijk uniek om Spirit Island in de sneeuw te zien. Nog steeds een prachtig plekje, in zomerkleuren volgens mij echt fantastisch.

Na de boottocht staat de Maligne Canyon op de planning, maar daar komen we niet direct, want we komen in een echte bearjam... we kunnen ons geluk niet op. Na talloze foto's en nog een keer keren om het nog beter te zien gaan we verder. Nog geen 500m verder staat nog een zwarte beer gemoedelijk gras te eten naast de weg. Wow!!!

De Maligne Canyon is daarna ook zeker schitterend, we lopen tot aan de derde brug, een niet al te lange wandeling, maar wel met een pittig stukje stijgen. Daarna is het tijd om Jasper te ontdekken. De zon breekt steeds verder door en het wordt zo waar tijd om wat zomerse kleding aan te doen. 's Avonds eten we bij een beetje fancy bistro Raven, een echte aanrader, met leuke gerechten en een ruime keuze aan wijn.

De volgende dag gaan we op pad naar Wells Gray, maar niet voordat we een kijkje hebben genomen bij Patricia Lake en Pyramid Lake. Wat zijn Jasper en de Rockies mooi bij strakblauwe lucht en wat zou je mooi kunnen kajakken op deze meren.

Via Mt. Robson rijden we naar Blue River, waar de River Safari op de planning staat. Het is er erg rustig, er blijkt net een enorme onweersbui te zijn geweest, niets van gemerkt. Wij hebben geluk, de zon komt er bij en we maken een prachtige boottocht over het meer en met de speedboot op de mud river. Helaas geen beren, maar wel een paar mooie 'eagles'.

Tegen een uur of zeven komen we aan in de Helmcken Falls Lodge, een camping met een paar log cabins met elk 4 hotelkamers. De kamers zijn echt in de sfeer van de cabin en we kijken uit over de vallei. Na het eten maken we nog even een ommetje, er zijn geen echte trails die bij de lodge starten.

Na een nacht in alle stilte te hebben geslapen gaan we het park verkennen. De meeste wandelingen zijn meteen 2 a 3 uur, dus we houden het op de viewpoints. Eerst de Green Mountain Watchtower. Via een smal bospad rijden we omhoog, weer geen beer, maar wel een Spruce Grouse (bossneeuwhoen) en heel veel muggen. Daarna stoppen we bij de bekende Helmcken Falls, Dawson Falls en Spahat Falls.

Na een kop koffie in Clearwater gaan we via de Little Fort Highway naar 100 Mile House. We rijden eerst door naar de Historic Site in 108 Mile Ranch, hier hebben ze historische gebouwen uit de goudzoekersperiode bij elkaargezet en er is een museumpje. Heel leuk om een kijkje te nemen. 

's Avonds gaan we eten in een pas verbouwd restaurant Red Rock, het is net 3 dagen open en zit vlakbij het Ramada Hotel. Het is heel druk met locals, die de nieuwe keuken willen proberen. Een gezellig plekje en ook zeker een aanrader. Na het eten lopen we nog de kilometer lange trail om de Waterfowl Reserve en dan is ook deze dag al weer bijna om.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!