Wells Gray

Door Jolanda,Nick en Frank - 21-07-2019 00:41

Gelukkig vannacht niet in een tent gelegen. Het heeft namelijk de hele nacht geregend. Wij zijn er weer vroeg uit om de tocht verder te rijden. We weten niet precies hoe het einde van de rit zou zijn qua weg dus plannen we wat extra.

Om 7:30 vertrokken we richting Mount Robson. Op dit tijdstip is het nu lekker rustig. Zeker als je de tijdsgrens weer overgaat en het plotseling een uur eerder wordt. Met andere woorden waren we 6:30 vertrokken. Laat ik maar niet zeggen hoe laat we waren opgestaan.

Helaas lag Mount Robson (met bijna 4000 meter de hooste berg van de Canadese Rocky Mountains) in dikke wolken. Dan maar een foto van een plaatje.

De reis gaat verder over rustige wegen en zeker na Vermount is het één lange weg door bossen.

Om 12:00 waren we bij de info van Wells Gray in  Clearwater. Daar gevraagd naar de onverharde weg naar de camping en dat kon rustig volgens haar. Neem wel de tijd zei ze.
Nog even gebruik maken van het free Wi-Fi, een lunch in de camper en dan op pad.

Het is droog buiten en aangezien de voorspelling niet geheel droog is morgen besluiten we om twee watervallen  te bezoeken. De eerste is de Dawson falls, ook wel de kleine Niagara waterval genoemd. Over een breed front stort het water naar beneden.

De tweede is de Helmcken falls. Hier valt het water 141 meter naar benden en zie je hoe de kanten zijn uitgesleten door het terugtrekken van de waterval.

Gelijk na deze afslag begint de onverharde weg van 30 km naar de camping. Het is af en toe net 'Dangerous roads'  door de vele kuilen en dat met een camper waar alles schut en rammelt. Maar de plek mag er wezen, midden in de natuur met een snelstromende rivier langszij.

Er lag geen hout bij de ingang, maar er kwam iemand langs met kratten hout.
Onze hout voorraad begon te slinken dus een krat gekocht. Ze konden ook een bijl organiseren dus even later waren Jo en Nick driftig aan het hakken geslagen.
Helaas niet lang bij het vuur door de regen.

Morgen staan we nog een dag hier, we kijken qua weer wat we gaan doen .

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan