Tofino

Door Jolanda,Nick en Frank - 29-07-2019 19:27

Tofino

Op de veerboot hebben we dan wel walvissen gezien, maar we willen ze van nog dichterbij mee maken. In Tofino heb je Whale watching waarbij je op een snelle boot (zodiac) richting de walvissen gaat.

Via de receptie op de camping hebben we om 13:00 gereserveerd. Op naar de walvissen, zo'n 1.5 uur rijden. De weg naar Tofino is nu niet bepaald de makkelijkste. Stijgings- en dalingspercentages van 18% kom je geregeld tegen. Ook een bord dat ze met de weg bezig zijn. Dit is een matrix bord wat eerst Engels en daarna Franstalig  info geeft. Het gaat echter zo snel en Frans is niet te begrijpen. Eer dat het weer en5gels wordt ben je er voorbij. Maar wat blijkt, Tussen 22:00 en 00:00 kun je er niet door. Oke, dan zijn we toch allang weer terug. Voor nu was de weg steeds een bepaalde tijd open voor een kant. Hiervoor a hebben ze een soort verkeersregelaars staan met bordje stop en slow. Bij ons was het stop en stonden we op 18% stil. Tja, hoe werkt dat met een automaat. Gelukkig een sterke motor en in zijn D reed de auto niet achter maar vooruit.

In Tofino naar een parkeerplek zoeken en vervolgens naar de boot. Toen we ons aanmeldden keken ze een beetje vreemd. Ze konden ons niet in het systeem vinden. Wij uitgelegd, gebeld, creditcard etc. Nee, er is niets bekend en er gaat ook geen boot om 13:00. Nou dat was ons we verteld door de telefoon. Wat blijkt, hebben ze ons voor bearwatching aangemeld. Er gaat wel een boot om 16:00 en hier kunnen we in mee.

Wat doen we tussentijds, ongeveer 15 km terug is er de Pacific Rim trail. Twee wandelingen van een half uur door een oerbos van red ciders. De paden zijn houten vlonders. Het is prachtig om te zien hoe bomen over vergane bomen omhoog groeien tot wel ruim 60 meter hoog met een omvang van 5 meter. We waanden  ons in Burgers zoo maar dan zonder dieren.

Inmiddels was het gaan regen en meldden we ons bij de boot in Tofino. Samen met een Nederlands gezin en een Duits stel hesen we ons in oranje  pakken. We stapten als eerste aan boord en we(Frank) gingen vooraan zitten. Jo nog wat tegen sputteren. Krijgen we dan niet veel water. Nee dat zou wel mee vallen. Daar gaan we dansend op de golven met een lichte regen. We varen eerst naar een nest van een zeearend. Zagen net kleine kopjes er boven uit steken.
Vervolgens naar meer open water en begonnen de golven groter te worden. Nu zijn ze ongeveer 2 meter maar vanmorgen was het 3, zei de bestuurder. Nog een zeearend en zeehondjes en toen zaten we op open water en klapte we van de ene golf op de anderen. Het was net rodelen en een achtbaan in één maar gelukkig niet over de kop. We kwamen in de buurt van de wlvissen en zagen de spuit water en vervolgens de rug omhoog komen. De staart bleef onder omdat het voor de walvis reletief  ondiep (12 meter) was en anders met zijn snuit op de zeebodem zou komen. Wel mooi om die kolossale beesten te zien.
Terug hadden we tegen wind en regen. Als speldenprikken kwam de regen in je gezicht  en ook de pakken waren niet waterdicht. Al snel voelde je alles op je lichaam nat worden terwijl je heen en weer klapte.
Iedereen zat ingedoken als een schildpad in de boot.

Na 2,5 uur varen kwamen we weer aan land, nat, verkleumd maar wat een waardevolle  belevenis.

Gelukkig waren we met de camper  en konden we schone kleren aan trekken. We hadden al een restaurant op het oog. Daar was het echter in de rij om naar binnen te mogen. Gelukkig hadden ze ook een take away en smulden we in onze camper.

Het weer was nog steeds regenachtig en de afsluiting zat ons niet lekker. Er stond wel 22:00 maar hadden we dat wel goed. De weg er naar toe was wel heel rustig qua auto's. Gelukkig nog een paar achter ons. Het was intussen al donker geworden toen we bij de verkeersregelaar kwamen. Deze vertelde dat er nog een paar auto's van de andere kant moesten komen en daarna wij. Toch goed gelezen.

Het is een hele toer om in het donker met allerlei bochten, stijgingen en dalingen op een slecht wegdek nog 90 km te rijden. Maar met hulp van Jo en Nick kwamen we om tien uur aan op de camping. Weer een dag vol belevenissen. Morgen naar Victoria.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan