Wij zijn in Ijsland geraakt

Door Familie Verheyen - A couple of years ago

Onze reis was 20min bezig en we hadden een klein stressmoment. Ik had net mijn autosleutels afgegeven aan mijn vader om de trein in Brecht te nemen, toen de stationschef doodgewoon kwam vragen of wij met de trein gingen rijden. Dat ging namelijk niet wegens problemen in het seinhuis. Hoe geraken wij dan in Schiphol? Dat wist hij niet, alleen dat we maar de bus naar Antwerpen moesten nemen en daar maar info vragen. Snel beslist om dan maar met de wagen naar Schiphol te rijden. Hartelijk dank aan bompa en Nina om ons tot ginds te volgen en de auto naar huis te voeren.

Op de vlieghaven volgend voorval; de fleece van onze zoon was bij de bewaking achter gebleven. Gelukkig op tijd ontdekt. De vlucht verliep vrij goed, alleen werkten de schermen niet (dus geen film en geen muziek). De landing ging door de mist heen, waardoor we jammer genoeg niets vanuit de lucht konden zien.

Temperatuur in Grindavik bedraagt 11 graden en het miezert. Momenteel is het 0u30 plaatselijke tijd en echt nacht donker wordt het niet. Speciaal. Vanavond hebben we in een lokaal restaurant gegeten: lam en steak voor de gasten, verse kabeljauw voor ons. Mooi verzorgde borden die absoluut lekker smaakten. Het biertje droeg de trotse naam Viking.

Omdat het toch nog licht was, hebben we al een eerste toertje gedaan naar een klein geothermisch gebied (Gunnhuver) met hotpots (spuit gelijk een geiser), fumaroles en de obligate zwavelgeur. Wat verder zijn we in de breuklijn gaan staan tussen de Amerikaanse en de Euroaziatische plaat. We sturen alvast enkele foto’s mee.

Reacties

Marcella A couple of years ago

Fijn dat jullie goed aangekomen zijn nu hopen dat jullie een fijne tijd hebben en dat je kan genieten vele groetjes van ons beide xxxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!