Dag 4 in IJsland: we zoeken terug de warmte op van moeder aarde

Door Familie Verheyen - A couple of years ago

We zijn de dag gestart met een nieuwe zoektocht naar puffins. Deze keer hebben we er zeker 100 gezien aan het strand van Reynisfjara, bekend van de lavarotsen en berucht om haar golven. Volgende stop werd de Secret Lagoon in Fludir: een natuurlijk, warm water’zwembad’. We hadden niet gereserveerd, maar die brave Belgen mochten er nog netjes bij. Alvorens je in het water mag, moet je verplicht naakt douchen. Geen probleem voor ons, wel voor de stoere Amerikaan met zijn tattoo’s. We hebben zo’n 1,5u van het warme water genoten. 

Vervolgens verder noordwaarts naar Gulfoss, een tweetrapswaterval die meer kracht opwekt dan de Niagara. Als dat komende dinsdag dan maar geen afknapper wordt als we die laatste gaan bezoeken. Laatste halte werd het geothermisch gebied van Geysir. De geiser die haar naam aan dit natuurverschijnsel geeft, slaapt sinds 2000. Gelukkig voor dit gebied is de Stokkur nog wel actief. Om de paar minuten spuit hij een fontein in de lucht, soms klein, dan weer groot (wij gokken tot bijna 20m). In dit gebied heb je ook nog verschillende hotsprings, een melkblauwe pool die in verbinding staat met een glasheldere, een dozijn fumaroles en de alomgekende en geprezen geur van rotte eieren.

Vananvond slapen we in een oud schoolgebouw dat ingericht werd als hostel. Gezellige boel. Als je binnenkomt, moet je meteen je schoenen uitdoen en word je verwelkomd in het huis van rust en vrede. We hebben er ineens geproeft van de gezegende forel en het gewijde lam. Terwijl Vicky de valiezen in orde brengt voor onze volgende bestemming (Toronto, Canada), schrijf ik dit bericht in de bib van het hostel, met zicht op het meer, loungemuziek op de achtergrond en een frisse Gull op de tafel.

Morgen rijden wij via Thingvellir naar Reykjavik om rond 15u op Keflavik aan te komen. Onze vlucht zou om 17u05 moeten vertrekken (Fi603), maar krijgt nu al 25min vertraging als melding. Normaal moeten we rond 19u landen in Toronto. Alleszins hoop ik rond 21u in het hotel te zijn.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!