Laatste dag in IJsland

Door Familie Verheyen - A couple of years ago

We zitten momenteel nog steeds te wachten op onze vlucht naar Toronto. Zonet voor de derde maal verlaat; nu 2u vertraging. Ze hebben bij het aanmelden trouwens geprobeerd om ons op een nog latere vlucht te zetten. Ze .verhoogden’ hun aanbod tot 400euro. Toch kordaat bedankt, in dat geval zouden we pas na middernacht toekomen, wat met och wat te laat is. Dit is overigens al de derde reis op rij die wij naar het westen maken die met veel vertraging aanvatten.

Gelukkig is onze laatste, toeristische dag in IJsland wel een leuke geweest. We startten met een gevarieerd ontbijt met granen, verschillende kaassoorten, cake, zalm. Vandaag 2 stops: Thingvellir NP en Reykjavik. De zon was overigens weer enthousiast van de partij! Thingvellir is voor de IJslanders een belangrijke, historische plek. De Alding, hun eerste vorm van parlement kende hier haar meer dan 1000 jaar geleden haar geboorte. Het is er overigens over de kopen lopen. Busladingen toeristen worden er gedropt. Gelukkig gaan de meesten niet verder dan het 1ste plateau, zodat we relatief rustig de waterval kunnen bekijken.

 

In zeven IJslandse haasten naar de hoofdstad. Geen wagen op de baan, ttz toch niet in onze rijrichting. Eerder toevallig botsen we op het recycling house van een IJslandse regisseur. Beetje creepy. De eerste geplande stop is het witte huis waar in 1986 Reagan en Gorbatsjov de eerste gesprekken voerden voor het beëindigen van de koude oorlog. Een beetje geschiedenis voor ons jongens. Verder houden we nog halt bij Solfar, het vikingbootkunstwerk, Harpa (wat een prachtig gebouw is dat) en de Hallgrimskerk. We nemen nog even de tijd om door de winkelstraat te flaneren en Vicky scoort nog een trui, Yeltser en Yårvid een paar kousen en Yunah een sweater van het Hard Rock café.

En nu wachten wij dus op de vlucht. Staat voorlopig nog om 18u55.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!