Canada Day in Toronto

Door Familie Verheyen - A couple of years ago

Zondag uiteindelijk met 3u vertraging aangekomen in Toronto, waardoor pas om 23u in  het hotel (voor ons op dat moment 3u s nachts). Toch nog een klein hongerke; zijn om middernacht nog een steak gaan eten in The Keg.

Vandaag Canada Day, hun nationale feestdag. Een typische familiedag en zowat elke Canadees loopt met een Canada t-shirt of attribuut rond. Je herkent dus meteen de toeristen.

Deze maal ontbijt bij Starbucks en een ochtendlijke zwempartij om nadien de stad in te trekken. Eerste halte, Chinatown en Kensington Market. Gezellige drukte. Nadien met stevige tred naar de Rogers Dome voor een baseballwedstrijd van de Blue Jays tegen de Kansas City Royals. Naar aanleiding van Canada Day ontvangen we alle 5 een Canada-pet. Noord-Amerikanen beleven sport veel intenser dan wij. Ze beginnen steevast met de volksliederen van de VS en Canada met een militaire parade, ditmaal aangevuld met een reuzengrote vlag. Tijdens de wisseling van de slagbeurten is er ook telkens een wedstrijdje: hoofdprijzen vandaag waren een reis naar de Bahama’s en een auto! We hebben een leuke wedstrijd gezien die door de thuisploeg met 11-4 werd gewonnen.

Next de waterkant met een hoop kraampjes, wat spelletjes en de boten die deelnemen aan de lokale Tall Ship Race. Het was overigens een hete dag met temperatuur achteraan de twintig. Eindigen deden we op een optreden aan het Yonge Dundas plein, een miniversie van Times Square.

Dineren deden we deze keer bij Earls. Onze jongens verkozen dit boven het restaurant van de Canadese rapper Drake. Mama koos voor taco’s, de mannen voor steak. Afsluiten deden we in het zwembad.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!