Dag 3 in Canada

Door Familie Verheyen - A couple of years ago

Ochtendlijke zwempartij met ontbijt aan zwembad. Nadien de huurwagen ophalen; is een groot uitgevallen Dodge met 5000km op de teller. We testen hem uit op onze rit naar St-Jacobs, centrale plaats in de regio waar veel mennonieten (kan je vergelijken met Amish) wonen.

We startten bij de markt, waar we vooral authenticiteit misten. Het had voor mij meer weg van een vlooienmarkt met eetstandjes, prullaria. 3km noordelijker kom je in St-Jacobs zelf en deze plaats is veel rustiger. De Mennonite Story bezocht, waar hun geschiedenis en verschijningsvormen wordt toegelicht. Grosso modo heb je in deze streek 2 grote strekkingen: zij die zich deels aanpassen aan het moderne leven en zich een auto, tractor edm verschaffen, al dan niet in de verplichte zwarte kleur, en zij die zich schikken naar een leven zonder moderne hulpmiddelen: paard en kar, geen telefoon, ploegen. Voor onze jongens is het geen optie, want Mennonieten mogen niet in competitieverband sporten.

In West Monrose vind je nog 1 van de 5 covered bridges van Ontario. Deze werd in 1881 gebouwd en is dankzij verschillende renovaties nog in goede staat. Je mag er met de wagen over rijden. 

Nadien reden we zuidwaarts naar Niagara Falls aan de gelijknamige watervallen. Speciaal voor onze jongste zoon gaan eten in Copacabana, een Braziliaans sterkhouse waar ze het vlees op spiezen aan tafel aanbieden. Altijd een feest voor hem. De watervallen worden ‘s nachts verlicht en om 22u is er vuurwerk. Nadien loopt de buurt de oever leeg en heb je het spektakel zo goed als alleen voor jezelf. Op de terugweg gepasseerd via de uitgaansbuurt met oa Mme Tussauds, arcade games en vooral veel neon en bedrijvigheid.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!