Canadese pensenkermis x2

Door Familie Verheyen - A couple of years ago

Vanmorgen een subliem ontbijt geserveerd door de gastvrouw: zie op Instagram van Vicky. De gastheer heeft onze jongens nog een rondleiding gegeven op zijn erf. Tegen 11u vertrokken richting Calixa-Lavallée, in de rook van Montréal.  Voor een zondag was het zeer druk op de snelweg. Montréal maw vanop de snelweg bekeken.

Eerste stop vandaag was de boerenmarkt met als special event de demolition derby. 7 wagens, zeg gerust blikken bakken die bij de start nog 4 wielen hebben,  die om ter snelst 30 rondjes trachten af te leggen. O ja, het is toegestaan elkaar te rammen, je bent het ahw verplicht. Geeft het volk brood en spelen. Geweldige atmosfeer en gewoon crazy om te zien. De eerste heat was voorbehouden voor de jeugdige rijders tussen 9 en 16jaar. Zij houden zich ook niet in. Verder nog wat prijskampen voor het mooiste Holsteinrund, barrel Racing voor amazones en tentoonstelling van kleine huisdieren en pluimvee.

Vervolgens naar Trois-Rivières voor een andere boerenkermis, deze keer één met een dozijn kermiskramen zoals je ze in de Amerikaanse films ziet. Ook hier een toffe sfeer. Deze keer wel geen crashende auto’s, wel stuntmannen op een crossmotor. Een show op zijn Amerikaans of moeten we Canadees zeggen. We hebben enkele foto’s in ons album gezet.  Het is een keer wat anders dan natuur bezoeken, maar zeker de moeite waard.

We hebben overigens best veel moeite met het verstaan van het Quebecois. Voor ons lijkt het meer op Frans dat op z’n Engels wordt uitgesproken. 

Reacties

marcella A couple of years ago

als we dat allemaal lezen heb je een mooie reis en al veel gezien geniet er nog van en voor iedereen de groeten van ons JOS EN MARCELLA XXX
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!