Le Québecois, je ne comprends pas

Door Familie Verheyen - A couple of years ago

Enkele dagen zonder WiFi, vandaar even wachten op update.

Maandag in alle vroegte vertrokken uit Shawinigan voor een trip langsheen het nationaal park La Mauricie richting het Lac Saint-Jean. We komen alleen nog maar Franse namen tegen. De eerste stop was gepland bij een covered bridge. Het was overigens weer behoorlijk warm. Belangrijkste halte vandaag: le zoo sauvage de Saint-Félicien. Een betrekkelijk nieuwe dierentuin met grote verblijven voor de dieren. Focus op Noord-Amerika, aanguvuld met Mongolië en  tijgers. De helden van deze zoo zijn de 2 ijsbeermoeders met hun jong. Het tweede deel van het park bestaat uit een groot gebied waarin de dieren vrij rondlopen. Enkel te bezoeken met treintje. Je ziet er, al dan niet met geluk: bizons, beren, herten, rendieren, elanden, muskusossen. Een geslaagde uitstap.

We overnachten in een B&B met uitzicht op de Saguenay rivier. De eigenares, Louiselle, heeft voor ons een kamer voorzien in de basement. Een kingbed voor ons en een 2p- en 1p-bed voor ons gasten. Verder op de kamer een sauna, een Xbox en een pooltafel. Fun gegarandeerd. 

Dinsdag kregen we een ontbijt geserveerd met wentelteefjes en vers fruit. We aten samen met de andere gasten, Franstalige Canadezen. Hun Frans is niet eenvoudig om te verstaan en Engels (weigeren ze) praten ze niet graag. Uiteindelijk toch aan de babbel geraakt. Dichtbij de B&B ligt een nationaal park (Pointe Taillon) dat enkel te voet of fiets kan bezocht worden. Een toertje rond het park is 47km. We hebben een tandem en 3 fietsen gehuurd en hebben gedurende een halve dag ons sportiefste beentje voorgezet.  ‘s Avonds hebben we bij de gastheren de BBQ mogen aansteken en genoten we van een lekker stukje vlees van de ondergaande zon. Voor het slapengaan nog enkele partijtjes poolen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!