Grenzen opgezocht

Door Familie Verheyen - 13-07-2019 06:12

Een pittig dagje vandaag. Ontwaken deden we met de eerste regendruppels in Canada. Het bleef echter tot de voormiddag beperkt. Bij het afrekenen in de B&B vroeg de gastheer naar een fooi. De eerste keer dat we dit tegenkomen. Beetje een rare kwiet overigens. Om vanuit Tadoussac naar het westen te reizen, moet je de ferry over de Saguenay-fjord nemen. We zagen overigens meteen 2 beloega's. Aan de overzijde de wagen aan de kant gezet en nog een tiental van deze witte walvissen gespot, sommigen van zeer dichtbij. 

Vandaag 1 activiteit op het programma; canyoning in de Moulin river. Voor allen, uitgezonderd de vader (wel meer dan 20 jaar geleden), de eerste keer. We startten met een 'dubbele glijbaan' in de rivier gevolgd door een sprong in het diepe. Vervolgens abseilen in en door een waterval van 15m hoog, door de rivier waden, een 2de kleinere afdaling met sprong van boven een waterval (3m), verder door de rivier en eindigen met abseilen van een 7m hoge waterval. We hebben honderden liters water getrotseerd, soms wat koud geleden en vooral onze grenzen van durf verlegd. Foto­'s volgen later. De warme douche op de hotelkamer deed deugd. Onze jongens liggen ondertussen afgepeigerd in hun bed.

De komende 2 dagen slapen we in het mekka van Franstalig Canada: Québec.

Reacties

weulle 13-07-2019 07:59 {{button-58255}}

Leuk om dergelijke verhalen te lezen.
Hier zijn we af en toe aan het dromen om toch ook eens een grote reis te maken. Ofwel richting Scandinavië of wel de BBQ route in Amerika. We komen ten gepaste tijden wel eens ten rade bij jullie.
Verder zijn we valiezen aan het maken om ze op hun eerste kamp te sturen.
Nog veel plezier

Marcella 13-07-2019 08:58 {{button-58257}}

Geniet nog van je laatste dagen want als je terug bent is het weer werken daarom geniet nog met je gezinnetje aan alle vele groeten van ons beide Jos Marcella xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan