Dag 10. Lillooet - Hope

Door Rob A - A couple of years ago

We wijken wat af van de planning door een dag eerder weer te vertrekken. We willen een dag langer in Hope blijven. Op weg naar Hope komen we langs Hells's Gate. We stoppen op de parking en kijken naar beneden. De rivier versmalt hier en het water kolkt woest en wild door de nauwe opening. Je kunt met een kabelbaantje naar beneden, we kopen een kaartje en dalen af. We krijgen er geen spijt van. Hoe impossant! Je krijgt bewondering voor de mensen die hier ten tijde van de Goldrush weg en spoor moesten aanleggen. De stroomversnelling is te machtig voor vissen, daarom is er special een kanaal aangelegd waarlangs de vissen toch stroomopwaarts kunnen. We lopen over de hangbrug die over de stroomversnelling ligt. Maar alles er omheen doet toch wel erg toeristisch aan. Je kunt uiteraard souveniertjes kopen, maar ook een filmpje over de zalm kijken en kinderen kunnen goud zoeken. 

Op weg naar Hope komen we ook nog langs Alexandra Bridge. In 15 minuten wandel je door het bos naar de historisch brug, in 1863 gebouwd en in 1964 vervangen door een nieuwe brug 1 km stroomafwaarts. De brug wordt niet meer voor verkeer gebruikt, maar is open voor voetgangers. De mooie hangbrug overspant de Fraser River. Omdat het brugdek een soort rooster is, kijk je zo op de rivier onder je. Heel erg mooi en de wandeling zeker de moeite waard.

We vervolgen onze weg en zoeken een plek op Othello Tunnels Campground. De rivier is goed te horen, het verkeer op de highway nog beter. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!