Zaterdag 13 Juli van Monument Valley naar Page

Door Dave, Jolanda & Lysanne Schuijl - 15-07-2019 05:29

Na onze zanderige avonturen van gisteravond zijn we allemaal als een blok in slaap gevallen. Toch zit er nog wat jetlag in de weg want ik was om een uur of vier weer klaar wakker. Het was warm in de camper en ik besloot om naar buiten te gaan, daar kwam de zon al tevoorschijn. Ik heb dus heerlijk van een prachtige zonsopgang staan genieten terwijl de rest nog lag te slapen. Hahaha ze waren allemaal jaloers op mijn foto's, eigen schuld dikke bult, hadden ze maar wakker moeten worden. 

Omdat het nu lekker vroeg is gaan we eerst maar een wasje draaien want dat is ook wel heel hard nodig met al dat rode zand. Ondertussen kunnen we lekker gaan eten maar helaas pindakaas het gaat weer regenen. Omdat de zon al boven is onstaat er een prachtige dubbele regenboog boven onze camper, we zijn maar gaan zoeken maar geen pot met goud gevonden ! De termperatuur is wel goed, het zal een warme dag gaan worden. 

Nadat de was klaar is en alle spullen weer ingepakt zijn vertrekken we naar Page. Hier hebben we om 14.15 uur een guided tour in Lower Antelope Canyon. Hier zijn we heel benieuwd naar want het schijnt er prachtig te zijn, We rijden vlot naar Page en komen voor ons gevoel op tijd aan maar Antelope Canyon is op grond van de Indianen en die hanteren een andere tijd. We zijn 1,5 uur te vroeg, geeft niets want nu kunnen we even rustig eten en uitrusten. De camper parkeren we tussen de anderen en soms geeft dat een raar beeld 🤔. Het is ontzettend warm buiten, weer 42 graden, en dus blijven we lekker in de camper. Ook een "kleine" camper heeft een generator en wanneer deze aanstaat gaat de airco ook aan. 

Een half uur voor tijd lopen we naar de plaats waar onze tour begint, niet veel later worden we opgehaald door Eder, een jonge indiaan uiteraard met hanekam. Later blijkt hij de lolbroek van de tourguides te zijn. We lopen binnen een uur door Lower Antelope Canyon. Het is prachtig en Eder verteld allerlei verhalen en laat ons de mooiste plaatsen zien. Hij maakt veel foto's van iedereen in de groep. Vergeleken met de Monument Valley tour was deze echt geweldig !

Na de tour rijden we naar onze camping in Page maar eerst gaan we nog wat boodschappen halen bij de Wal Mart. Uiteindelijk komen we pas tegen vijf uur aan. We krijgen snel onze plaats toegewezen, we staan op C8. Een prachtige super grote plaats op beton met uitzicht op het meer. En wie staan ons al op te wachten, inderdaad familie Cornelissen staat recht tegenover ons. Hoe toevallig kan het toch zijn ! 

Kirsten, Lysanne en ik lopen eerst nog even naar het strand maar ...... een donkere wolk zorgt er voor dat we niet in het water gaan maar snel terug lopen naar de camper

Het gaat helaas weer regenen en onweren. De regen duurt niet lang maar het onweer houdt de hele avond aan, maar alleen maar aan de overkant van het meer. We zien enorme flitsen maar verder hebben er geen last van. Mooi weer dus om lekker naar te kijken.

We maken een vuurtje en Kirsten en Lysanne gaan hun nieuwe buurkids Rik en Esmee ophalen om marshmallows te roosteren. Het roosteren duurt niet lang want fikkie stoken is veel leuker. Alle takjes en rotzooi rondom de camper zijn opgestookt en uiteindelijk is het vuur toch wel twee uur aangebleven. Toen werd het tijd om te gaan slapen want we waren allemaal erg moe. 

Reacties

nettie 15-07-2019 06:14 {{button-58318}}

een nieuwe week, veel plezier verder en ik geniet nog steeds van jullie mooie indrukwekkende reis. Plus de meiden maken vriendschap met anderen erg leuk
groetjes

Cynthia 17-07-2019 21:04 {{button-58404}}

Wat een mooie foto's. Die kleuren zooo mooi
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan