Zondag 14 Juli: van Page naar Bryce Canyon National Park

Door Dave, Jolanda & Lysanne Schuijl - 15-07-2019 06:37

Ook deze morgen begon weer vroeg, ik ben toch nog maar even in bed blijven liggen maar niet meer geslapen. De zonsopgang heb ik deze keer gemist maar dat is niet erg,volgens mij was deze toch niet te zien vanuit onze plaats. Ik heb nog was foto's geplaatst van de afgelopen dagen en ben uiteindelijk toch maar mijn bed uit geklomen. Buiten was het al 25 graden en de lucht was strakblauw. Ook wel eens leuk, gewoon blauwe lucht zonder grote wolken of buien in de buurt. 

Na een uurtje kwamen Dave en Lysanne uit bed en niet veel later hebben we Kirsten ook uit haar bed gekregen. We hebben vandaag een reis van ongeveer 2,5 uur voor de boeg en willen op tijd vertrekken. Omdat het "maar" 2,5 uur rijden is besluiten we ook nog om langs Horseshoe Bend te rijden. Dit is namelijk vlakbij de camping in volgens velen de moeite waard om gezien te hebben. 

Als iedereen aangekleed is gaan we eerst onrbijten, uiteraard buiten maar niet in de zon want die is nu al veel te warm. In een half uur is de temperatuur gestegen van 25 naar 30 graden en het is pas 8.30 uur. Het gaat hier een warme dag worden, wij gaan vandaag naar Bryce Canyon en omdat dat een stuk hoger ligt zal het daar ook een stuk minder warm worden. We zullen het gaan zien, zover is het nog niet. 

Als we alle spullen opgeruimd hebben gaan we toch maar vertrekken, we nemen afscheid van familie Cornelissen. Waarschijnlijk gaan we elkaar niet meer zien maar je weet het maar nooit, want ze maken natuurlijk dezelfde reis als wij maar toch een beetje anders met soms een andere camping. We rijden eerst n9g even langs een uitzichpunt op her meer rn gaan dan gelijk door naar de bezinepomp, want dat is hard nodig.

Met een volle tank vertrekken we naar Horsehoe Bend waar we een kwartier later aankomen. Er is een parkeerplaats en ongeveer een kilometer verderop ligt de Horseshoe Bend, het is warm en heel druk. Maar zoals al eerder gezegd zeker de moeite waard. Het uitzicht is prachtig, het water is veel groener dan verwacht, kortom geweldig ! 

We gaan na ruim een uur weer verder en rijden naar Bryce Canyon. Onderweg komen we door prachtige gebieden, Coral Pink Sand Dunes, een stuje van Grand Stairs Excalante en uiteindelijke Red Canyon en Dixie Forest. Soms zijn de uitzichten saai wat we hebben ontzettend lange rechte stukken van wel 20 kilometer maar vooral door de bijzondere gebieden is de omgeving prachitg. 

Rond 14.45 uur komen we aan bij de camping, Ruby's Inn, het is niet alleen een camping maar een compleet dorp met winkels en restaurants. We krijgen plaats 72 tussen de bomen, heerlijk een beetje schaduw alhoewel het hier inderdaad een stukje koeler is. We zetten de camper weg, sluiten alles aan en vertrekken dan naar de shuttle bus die ons voor de camping op komt halen om het park in te gaan. Niet veel later staan we aan de rand van Bryce Canyon, jeetje wat is het hier mooi ! 

Omdat we het park toch van dichterbij willen zien gaan we een wandeling tussen de hoodoo's maken. We kiezen voor de Navajo Loop en Queen's Garden Trail, dit is een combinatie van twee mooie wandelingen die we nu in een keer maken. We beginnen bij Sunset Point aan de wandeling en dat betekent dat we een heel stijl begin krijgen en wat minder stijl op het einde. De wandelingen samen zijn net geen 5 kilometer en we doen er met alle foto's maken en stops onderweg een kleine twee uur over. Wat een prachtig park is dit, maar eigenlijk hebben we alles nu wel gezien dus het is maar goed dat we hier maar een nacht blijven.

Als we in de camyon zijn zien we dat de lucht weer aardig aan het betrekken is, ook is wel duidelijk dat het in de buurt erg hard regent. Wanneer we bijna boven zijn begint het te donderen maar deze keer blijft het gelukkig maar bij twee keer. We komen boven bij Sunrise Point en gaan op zoek naar de busstop, we lopen boven langs de rand weer terug naar Sunset Point. En na even wachten komt de bus netjes aanrijden, we rijden terug naar de camping en gaan lekker eten. De regen was trouwens hier gevallen want alles is kleddernat en er staan flinke plassen, we hebben deze keer dus geluk gehad. De camping beschikt over goede douches en het is bijna een feest om daar na al dat stof weer gebruik van te maken. Fris en fruitig ploffen we aan de standaard picknick tafel en zorgen weer voor een lekker warm vuurtje. Ondertussen is het zover afgekoeld dat het vuurtje ook nodig is. Kiraten heeft een zakje in de winkel gevonden waarmee he ander kleur vuur kunt maken, dat proberen we natuurlijk wel evne uit. We zorgen dat het vuur weer netjes uit gaat en vallen daarna weer in een diep slaap ! 

Reacties

opa en oma 15-07-2019 12:19 {{button-58332}}

Jammer van de regen en het onweer maar toch hebben jullie al veel kunnen gaan bekijken. Mooie reis
maar wel vermoeiend . Gelukkig gaat het slapen goed in de camper.
Heel veel plezier en wees voorzichtig.

OMA EN LUCKY 15-07-2019 23:24 {{button-58350}}

de dagen zijn wel gevuld bij jullie. het is wel een hele belevenis.een beetje van de warmte van jullie
kunnen wij hier wel gebruiken maar het word van de week weer iets warmer rond de 24 graden
de fotos zijn prachtig
grotjes oma en lucky
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan