Maandag 15 Juli: van Bryce Canyon naar Zion National Park

Door Dave, Jolanda & Lysanne Schuijl - 18-07-2019 08:14

Omdat er eerder door een aantal mensen die eerder in Amerika geweest zijn aangeraden was om voor Bryce een dag te kiezen en Zion twee hebben we besloten om dat te doen, dus vandaag pakken we onze camper weer in en rijden we bijna de hele weg van gisteren weer terug om naar Zion te gaan. Het was afgelopen nacht koud en ook de ochtend start fris, eigenlijk best lekker voor een keer maar zodra de zon door komt voel je toch dat het best een warme dag gaat worden. Op de thermometer komt vandaag zo'n 28 graden te staan.

Voordat we vetrekken naar Zion bellen we eerst nog met Best Time onze camperverhuurder want we ruiken gas en hebben een rood lampje op het controlepaneel in de camper. Blijkbaar is er iets met de ontsteker van de water heater. Dit werkt ongeveer als een cv ketel, dat ding moet aanslaan en gaan stoken waardoor het water met vuur verwarmd wordt, alleen bij ons komt het vuurtje niet meer. We krijgen de opdracht om eerst de heater te resetten, dat doen we en na een keer of vijf proberen gaat hij inderdaad weer aan. Met een gerust hart kunnen we gaan rijden. 

Het is vandaag maar een korte rit, een kleine 200 kilometer waarvan we ruim 3/4 al een dag eerder gereden hebben. We rijden lekker door en genieten van de prachtige natuur onderweg. We komen vroeg in de middag aan in Zion bij de oost ingang, dat betekent dat we door een tunnel moeten zodat we het park kunnen bereiken. De weg wordt voor ons afgezet, we betalen $15,00 daarvoor en we mogen na een minuut of tien midden door de tunnel rijden. Wanneer we op een normale weghelft zouden rijden dan raken we met ons dak de tunnel, de camper is 12 ft hoog en de tunnel maar 13,1 ft,, het is dus ietsepietsie krapjes en dat is best even spannend ! Maar we komen goed door te tunnel en rijden niet veel later onze gereserveerde campingplaats op. 

We willen graag een wandeling gaan maken en het park gaan verkennen maar de thermometer geeft hier een graad of 10 meer aan dan in Bryce, het is 38 graden, beetje warm dus ! We staan op een schaduwrijke plaats vlak bij de Virgin rivier en het duurt niet lang of er liggen twee dames in het water te dobberen, niks niet eerst bikini aan gewoon zo met schoenen en al het water in. We besluiten om lekker rustig aan te doen en gewoon eens te camperen zoals anders in Frankrijk. Even niks doen en gewoon lekker luieren, het is tenstlotte ook nog vakantie !

We moeten nog wel even boodschappen halen en net alsof we in Frankrijk zijn moeten we ruim een half uur rijden voor een supermarkt. Maar ja na een half uur dan heb je ook wat natuurlijk ! We doen onze dagelijkse boodschappen weer en rijden netjes ons half uurtje weer terug. 

Tegen een uur of 8 lopen we een op de camping, we kunnen nu niet meer met de bus mee het park in, de laatste bus was net vertrokken. Van al dat luieren wordt je moe dus eerst nog even fikkie stoken en dan op tijd naar bed zodat we morgen vroeg kunnen opstaan en we dan nog iets van het park kunnen gaan zien. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan