Dinsdag 16 Juli: Zion National Park

Door Dave, Jolanda & Lysanne Schuijl - 18-07-2019 08:47

Vandaag blijven we lekker op camping Watchman in Zion National Park, we staan in de ochtend nog steeds heerlijk in de schaduw en na het ontbijt gaan we richting de bushalte. Helaas blijkt dat we niet de enige zijn, de wachtrijen bij Disney zijn er niets bij. Na een kleine twintig minuten aanschuiven mogen we eindelijk in de bus instappen. We rijden mee tot het een na laatste uitstappunt en beginnen vol goede moed aan The Wheeping Rock trail. Dit is een wandeling van 800 meter maar is het hele stuk behoorlijk stijl. Aan het einde van de trail komen we aan bij de "huilende" rots. Nou de rots heeft het flink te pakken want hij jankt er op los, flinke druppels vallen van de bovenkant van de rots naar beneden. Een prachtig gezicht en ook nog eens lekker verkoelend, want ja de temperatuur is vandaag ook weer 38 graden !  Wanneer we weer beneden zijn gaan we met de bus terug naar het voorgaande punt, The Grotto.

Van dit punt begint de trail Angel's Landing (waarbij je aan het einde op een dunne rots via kettingen naar boven loopt/kruipt !). We gaan een klein stukje doen want we zijn erg nieuwsgierig hoe deze eruit ziet maar helaas van de grond uit is het niet te zien, als we meer willen zien dan zullen we hem moeten lopen en daar is het nu te laat/te warm voor. We gaan de Grotto Trail doen deze is ook maar 800 meter en heeft bijna geen hoogteverschil, kleine moeite dus maar hij ligt bijna helemaal in de zon en dan is het toch wel super warm ! We komen uit bij de voorgaande bushalte Zion's Lodge. Dit is een groot restaurant met picnick plaats, het ziet er erg gezellig uit maar toch lopen we door.

De volgende en laatste wandeling die deze ochtendo p he tprogramma staat is The Lower Emeralds Pool. Het is een wandeling van zo'n 1,6 kilometer die best een stukje naar boven gaat en helaas voor het grootste gedeelte in de volle zon ligt. Wanner we bij het eindpunt aankomen valt het in eerste instantie een beetje tegen. De Emerald Pool blijkt helemaal niet zo Emerald te zijn maar heel vies bruin. En de watervallen die belooft zijn vanuit the Middle Pool en the Upper Pool zijn ook niet zo groot als we hadden verwacht. Maar wanneer we dichter bij de watervallen komen blijken ze toch wel heel mooi te zijn. We gaan moe maar voldaan terug naar beneden en nemen de bus weer terug naar de camping. 

 

De dames gaan na het eten weer lekker in het water rond hangen net zoals veel andere campinggasten. Er komt ook nog een hert drinken in de rivier maar die is best bang en gaat dus snel weer weg. Eigenlijk willen we graag douchen maar onze camper heeft toch wel wat kuren met de water heater, hij gaat weer niet aan en ook de pump die de druk op het water regelt heeft maar weinig zin. We proberen de heater nog een paar keer te resetten maar dat lukt helaas niet. Aangezien we morgen toch weer terug naar Las Vegas gaan proberen we even bij Best Time langs te rijden om te kijken of ze een probleem kunnen vinden. 

Vies, moe en voldaan gaan we vandaag laat naar bed, het is volle maan en het duurt een tijdje voordat íe achter de berg vandaan komt. Maar het was het wachten waard, de maan is prachtig en Kirsten en ik proberen de mooiste foto's te maken en dat lijkt aardig te lukken ! 

 

Reacties

Nettie schuijl 18-07-2019 12:37 {{button-58432}}

Wat een belevenis allemaal.
Zie ook dat het behoorlijk warm is.
Maar jullie genieten van alles dat is het voornaamste.
Hoop gewandeld, en de meiden vervelen zich niet zo te lezen.
Fijne dag verder en gezellig om alles weer te lezen. Groetjes van Bart en Erik.
😍😍🌞
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan