Vrijdag 26 Juli: Los Angeles

Door Dave, Jolanda & Lysanne Schuijl - 27-07-2019 17:27

Gisteravond hebben we een auto geboekt die we deze ochtend op kunnen halen. De camping heeft nauwe contacten met een autoberhuurbedrijf iets verder op maar blijkbaar heb ik de algemene reserveringslijn aan de telefoon gehad. Volgens de campingbeheerders worden we netjes opgehaald op de camping waarna we de auto op kunnen halen maar volgens de dame aan de telefoon is dit niet zo omdat de camping 2 mijl buiten het ophaal gebied ligt. Het duurt even maar alles komt op zijn pootjes terecht, Kirsten en ik worden op onze campingplaats opgehaald en tien minuten later staan we bij het verhuurbedrijf. Dave blijft even achter omdat Lysanne nog lekker ligt te slapen. 

Na een klein half uur rijden we weg in een bijna gloednieuwe Toyota Corolla, hoe kan het ook anders :) We mochten een auto uitzoeken, ja dan is de keuze niet heel moeilijk als je tussen Hyundai en Toyota mag kiezen. Uiteindelijk staan Kirsten en ik in totaal dus een uur later weer terug op de camping en staat er een auto voor onze camper, we lijken wel Amerikanen want hier staat bij iedere camper een auto voor de deur. Ondanks dat we nu parkeerkosten gaan krijgen zullen we trouwens een stuk goedkoper uit zijn dan het openbaar vervoer en aangezien die hier niet zo stipt zijn als in Nederland kunnen we nu gewoon gaan en staan waar we willen. 

Dus na het ontbjt rijden we lekker naar Hollywood Boulevard, de bekendste straat van Hollywood. De navigatie geeft ons trouwens wel de toeristische route want we komen op plaatsen waarvan we het bestaan niet eens wisten. We parkeren de auto in een parkeergarage en gaan dan snel de straat op. We lopen over de Walk of Fame (die nog steeds niet veel voorsteld) en zien het Chinese Theater en het Dolby Theather (ja die van de Oscars). Op de hoek zit Madame Tussauds en aangezien we ook een GO La Card hebben gaan we daar maar gelijk naar toe.. Aan de overkant zit weer een Line Store (de winkel waar de merchandise van BTS verkocht wordt) en ja ook die wordt natuurlijk bezocht. Dolgelukkig en helemaal arm lopen twee dames de winkel uit met hun handen vol tasjes met de aangekochte spullen ! Gelukkig want in New York verkochten ze niet de spullen die ze nu wel hebben ! 

We gaan terug naar de auto en slaan stijl achterover van de rekening van de parkeergarage, maar goed dat was te verwachten. Het is inmiddels 1 uur en we hebben om 3 uur een reservering staan voor de Warner Bros Studio Tour. Het is maar een klein stukje rijden maar we vertrekken nu toch al we moeten ook nog ergens gaan eten. Net voorbij Hollywood Boulevard komen we een Subway tegen en bestellen daar een lekker menu van de dag.. Even later rijden we weer verder en komen uiteraard in de file, toch maar goed dat we op tijd richting de studio's zijn gereden. Om half drie rijden we de parkeergarage in dus we zijn eigenlijk nog maar net op tijd.

We sluiten aan in de rij bij de kassa maar staan blijkbaar in de verkeerde rij, weer opnieuw wachten en dan nog meer wachten totdat we eindelijk onze kaartjes kunnen laten zien en door mogen lopen. Onze tour begint rond kwart over drie en naar een korte film worden we opgehaald door Patrick onze tourguide. In een klein electrisch karretje worden we door bijna de volledige studio's gereden. We krijgen veel achtergrond informatie en kostuums te zien maar gaan ook in de props afdeling kijken. Dit is een gebouw waar wel duizenden accessoires liggen die in een film gebruikt kunnen worden (lampen, kasten, bloempotten, noem het maar op), erg leuk om te zien. We rijden door een werkplaats waar decors gebouwd worden. En uiteindelijk mogen we een echte studio in, het is die van de Ellen show. Ellen is op vakantie en daarom mogen we er nu gaan kijken, we mogen niet op het podium komen maar dat maakt niet uit. 

ü⁷

 

 

Na de tour met de karretjes hebben we nog een self guided tour in een gebouw, hier zijn de sets te vinden van Friends en Big Bang Theory. Jammer genoeg zijn het niet de echte sets maar ze lijken wel aardig. Iedereen mag zitten op de bank van Friends in het Central Perk cafe maar ook op de bank in het appartement van Leonard en Penny. Ik wilde heel graag op Sheldon zijn plekje zitten maar Kirsten pikt hem net voor mijn neus weg, helaas.Hier wordt een officiele foto gemaakt, jammer genoeg mag je je eigen camer niet aan de fotograaf geven. Ook bij de deur van de appartementen en de lift maken ze een foto. We kopen uiteindelijk de foto van de bank in het appartement, die is wel erg leuk geworden. 

Niet veel later worden we terug gebracht met de karretjes naar het startpunt van de tour, waar we ook gelijk weer de parkeergarage in gaan en onze eigen auto ophalen. Lysanne wil heel graag de Hollywood letters zien en we zijn daar redelijk dicht bij dus we gaan nog maar even een rondje rijden. Maar we komen op een weg uit waar we niet hadden verwacht dat we zouden komen en komen tot op een van de kortste afstanden tot de letters die er mogelijk is. We maken een paar mooie foto's en rijden weer terug naar de camping.. Ondertussen hebben we al aardig wat honger gekregen en is ons vetgehalte aardig afgenomen, het is tijd voor friet ! We rijden langs de Five Guys en halen de lekkerste frietjes ooit de we bij de camper lekker opeten. 

We hadden deze avond nog naar het strand willen gaan maar zijn eigenlijk best een beetje moe en het is al aardig aan het schemeren, eigenlijk te laat dus. Dus we besluiten om lekker bij de camper te blijven. We moeten een beetje uitrusten want morgen gaan we een dagje naar Universal Studio's het pretpark van de filmstudio's.

Reacties

opa en oma 28-07-2019 13:13 {{button-58930}}

Zo wel een druk programma. Kunnen de gekochte spullen nog in de koffer?
Grapje natuurlijk. Heel veel plezier en groetjes van ons.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan