Zaterdag 27 Juli: Los Angeles - Universal Studio's

Door Dave, Jolanda & Lysanne Schuijl - 29-07-2019 17:00

Tijdens mijn vorige vakantie naar Amerika ben ik naar Universal Studio's geweest, dit is een pretpark helemaal gebaseerd op allerlei films. Ik ben toen in de atttractie Jurassic Park geweest en die is zo gaaf, daar moeten we zeker in. Alleen Jurassic Park bestaat niet meer,, sinds vorige week is de attractie heropend en vernieuwd op basis van de laatste nieuwe Jurassic films: Jurassic World !

We staan op tijd op want we moeten nog een klein half uur rijden voor we er zijn. De Corolla brengt ons keurig naar de parkeerplaats waar we al snel een plaatsje geovnden hebben. Dan begint de wandeling door de City Walk, dit is een gebied met restaurants en winkels en we zien al gelijk waar we deze avond willen gaan eten, bij de KFC en Pizza Hut. We zijn mooi op tijd, het is ongeveer half elf en het park is nu een half uur open, de wachttijden zullen nog niet zo spectaculair zijn ..... 

Met onze GO LA Card krijgen we snel toegang en voor we het weten lopen we in de wachtrij van de eerste attractie, Despicable Me met de minions. Het blijkt een hele leuke attractie te zijn waar je aardig door elkaar geschud wordt, maar dat geeft niks, dat is juist leuk. We lopen snel door en zien dat de stuntshow Waterworld bijna gaat beginnen, precies op tijd zitten we klaar en een minuut of twintig later kunnen we deze show ook afvinken van onze to do list. 

De wachttijden zijn hoog, minimaal 60 minuten is nu normaal, terwijll Jurassic World al op 180 staat ! We kiezen voor een van de kortste rijen, 60 minuten voor de wereldberoemde Universal Studio Tour. Dit is een rondrit net als gisteren in een wagentje over de studio vloer. Maar hier is iets meer actie te vinden dan de tour van gisteren. In de wachtrij eten we snel onze boterhammen op en een klein uur later stappen we in de treintjes. We rijden langs allerlei gebouwen en komen o.a. door een 3D set van King Kong (die pas nieuw is), de oude set van Jaws en de allerlaatste nieuwe van Fast & Furious, wat een gave rit was dit. 

 

Tijd voor het Harry Potter gebied, hier is het enorm druk maar hij is ook zo populair natuurlijk. We gaan naar een attractie die The Forbidden Journey heet, deze heeft normaal gesproken een flinke wachtrij maar nu staat er "maar" 80 minutenl. Na deze gloeiend hete 80 minuten wachten gaan we inderdaad het kasteel Hogwarts alleen daar staat ook nog een aardige wachtrij. Uiteindelijk zitten we na ruim 2 uur wachten in de attractie, deze is wel ontzettend gaaf en dat maakt toch wel veel goed ! Terug buiten gekomen zien we dat de mini achtbaan in het Harry Potter gebied maar 40 minuten wachttijd heeft, snel er in en binnen 20 minuten zijn we hier alweer uit. De wachtrij was helemaal niet zo lang gelukkig en de achtbaan zelf was wel extreem kort maar wel heel leuk. 

Het is inmiddels alweer etenstijd en we gaan via the Simpsons Springfield, terug naar de City Walk waar we, zoals verwacht, bij de KFC en Pizza Hut gaan eten, zoals het bij dit soort restaurants hoort gaat onze bestelling helemaal fout maar niet veel later zitten we toch lekker te eten met z'n allen. De tijd vliegt en we gaan snel terug naar het park waar we met een beetje geluk weer terug naar binnen mogen. Eigenlijk mag je na 17.30 uur niet meer met de Go LA Card naar binnen maar we worden toch toegelaten. 

We gaan snel naar het achterste gedeelte van het park, daar waar o..a. Jurassic Park ligt. De wachttijd is de hele dag 180 minuten geweest maar staat nu maar op 120. Tja we willen deze attractie echt heel graag doen dus dan moet het maar. Het is nu 19.45 uur en dat zou betekenen dat we rond 21.45 uur weer buiten zullen moeten staan, het park sluit om 22.00 uur dus dat kan net. Gelukkig staat deze rij veel minder stil dan die van Harry Potter en voor we het weten zitten we binnen 1.5 uur op de achterste rij in de bootjes. De rit is geweldig, alhoewel er wel wat schrik momenten inzitten en van het laatste stukje worden we niet eens supernat. Het was zeker het wachten waard. 

Aangezien het nu net 21.30 uur is gaan we ook nog naar The Mummy attractie, we weten dat dit een kleine achtbaan is die ook nog een stukje achteruit gaa, maar dat weten de meiden niet. We zijn benieuwd naar hun reactie. Ook hier gaat de wachtrij gelukkig wat sneller dan verwacht en zitten we binnen 25 minuten in de achtbaan. Hij is geweldig en vooral het achteruit stuk is erg leuk, alhoewel dat ook wel een beetje gek is. 

iets over tien komen we uit de attractie en helaas mogen we niet nog een keer in Jurassic World, daar is de wachtrij nu nog 60 minuten maar het is 22.00 uur geweest en dan maken ze de rij af voordat de attractie uitgezet wordt. We wandelen terug naar de ingang en gaan natuurlijk nog even wat winkeltjes bezoeken want die zijn nog wel open natuurlijk. We schrikken een beetje van de prijzen, naast de lange wachtrijen zijn de prijzen hier ook een stuk hoger dan die in Disney, waar we trouwens morgen naar toe gaan.

 

We rijden terug naar de camping en vallen allemaal als een blok in slaap, mogen vertrekken we naar onze laatste camping in Anaheim en beginnen onze laatste dagen in Disneyland ! 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan