Maandag 29 Juli: Anaheim

Door Dave, Jolanda & Lysanne Schuijl - 30-07-2019 16:50

Gisteravond of eigenlijk vanochtend lagen we pas laat in bed, dus we slapen een klein beetje uit. Het Disneyland park is al om 8 uur open gegaan eb blijft weer tot 12 uur vannacht open. Tijd zat dus om wat later te vetrekken. Het is behoorlijke bewolkt vandaag maar volgens de televisie in het washok, wordt het vandaag wel een stuk beter, we gaan het zien ! .De meiden worden rond half tien wakker en na het eten lopen we richting het park. We gaan vandaag beginnen in California Adventure, het andere park. Na het lopen door de winkelstraat slaan we af richting Cars Land, geweldig alsof je zo door de film heen loopt. Alles kloptt, zelfs Lighting McQueen en ztakel zijn er om foto's mee te maken. Er is een grote attractie en dat is Radiator Springs racers, dat zijn auto's die door het landschap van Cars heen scheuren, daar moeten we zeker in maar er staat nu al een wachtrij van 2 uur. Gelukkig kunnen we nog een Fastpass halen maar daarmee kunnen we pas in de avond tussen 18.00 en 19.00 uur naar de attractie. Prima, we lopen verder. De zon komt steeds vaker door en je voelt goed dat het weer een warme dag gaat worden.

Om de hoek ligt de Pixar Pier, superleuk een heel gebied allleen maar gebasseerd op Pixar figuren. We zien dat de wachttijd voor de Incredicoaster, en hele gave lange achtbaan niet zo lang is. We gaan er gelijk in dat bevalt prima, wat is dit een ontzettend leuke achtbaan. Er zijn stukken waar je naar beneden gaat  dat je gewoon los van je stoel komt,, zo gaaf. Ook de tassen die op de grond staan, komen regelmatig los van de grond, deze achtbaan gaan we zeker nog een keer doen Maar eerst verder kijken wat er allemaal nog is. 

We komen Midway Mania tegen, ook al een drukke attractie en besluiten om deze even over te slaan. Het reuzenrad is ook gaaf, er zijn vast hangende bakjes maar ook bakjes die in het reuzenrad kunnen bewegen, daar moeten we zeker ook nog even in maar ook hier een behoorlijke wachttijd. We komen in Paradise Gardens, hier staan best wel wat attracties voor kleinere kinderen, die slaan we ook over, behalve Goofy's Sky School, een mouse coaster. Dat zijn kleine compacte achtbanen, zoals je wel eens op een kermis tegen kan komen. De karretjes maken vaak alleen maar scherpe bochten en als je er in zit lijkt het net alsof je van de achtbaan af rijdt, maar dat is natuurlijk niet zo. De wachttijd is niet lang dus we sluiten aan in de rij. Maar ook hier gaat er iets mis met de tijd, uiteindelijk staan we bijna een uur te wachten maar het was leuk, dus vooruit dan maar ! 

Het is ondertussen etenstijd geworden en zoals voorspeld bloedheet. We proberen een plaatsje in de schaduw te zoeken voor het eten maar dat is niet heel eenvoudig, dus dan maar vol in de zon aan het meer dat ongeveer in het midden van het park ligt. We eten wat en gaan daarna geljk The Little Mermaid in, ook weer een kleuterattractie maar deze is er niet in Parijs. Super leuk gemaakt en lekker veel vrolijke kleurtjes. 

Omdat het zo warm is gaan we op zoek naar een waterattractie, die hebben ze hier ook een aantal en in dit park staat de Grizzly Bear Run, een soort Piranha maar dan een waar je echt nat van wordt. Er zit nogal wat hoogteverschil in de attractie dus je gaat een paar keer naar beneden, waar je aardig nat wordt natuurlijk, maar er zijn ook twee fonteinen, die willekeurig een flinke straal omhoog spuiten, als je daar net langs komt met je "bootje" dan krijg je echt de volle laag. Onderweg komen we Nick Wilde uit Zootopia tegen. De wachttijd is lang, 65 minuten en Lysanne en ik gaan ondertussen even een Fastpass halen voor Midway Mania. Wanneer we terug komen en de rij weer in gaan staan Dave en Kirsten ons ongeveer halverwege op te wachten. Hierna gaat het gelukkig al wat sneller en dan is het niet veel later onze beurt. We komen er wat betreft watervalen best goed vanaf maar helaas de fonteinen gaan net voor onze "boot" passeerd aan. Lysanne en ik krijgen de volle laag, dat zal onze straf zijn dat we niet de hele wachtrij gewacht hebben .... Het is niet erg want het is warm en nu koelen we lekker af. 

We lopen nu terug naar het andere park want we zijn hier een beetje uitgekeken, alhoewel we hebben nog een heel stuk overgeslagen, maar dat komt morgen of vanavond nog wel. Want we moeten natuurlijk op tijd terug zijn om in de Cars attractie en Midway Mania te gaan, waar we nu fastpassen voor hebben. Eenmaal aangekomen in het andere park zien we dat er elk moment een parade komt, we blijven even wachten maar we hebben pech, het was een mini parade.

De Hyperspace Mountain heeft maar 35 minuten wachttijd en dat is niet veel voor een druk bezchte achtbaan en dus gaan we gelijk in de rij staan. Het schiet lekker op, totdat we halverwege zijn, dan valt de wachtrij ineens stil en gaat niet meer verder. We staan zeker een half uur op dezelfde plaats dus die 35 minuten, dat kan niet waar geweest zijn. De rij achter ons wordt ook alleen maar groter en wanneer we op de app naar de wachttijd kijken staat daar inmiddels 90 minuten . Helaas voor ons klopte dat beter, dus ons plannetje om hier nog wat leuke attracties te doen valt in duigen. We gaan na de Space Mountain, die niet over de kop gaat maar wel ontzettend leuk was, weer terug naar het andere park om te eten. We stoppen bij Smokegrillers om een heerlijk cheeseburger en kip met frietjes te eten.

Na het eten gaan we gelijk naar Radiator Springs Racer waar we niet veel later de auto in kunnen. Wat is deze attractie ontzettend mooi gemaakt en hoe leuk is dit. Op het moment dat we gaan racen, valt de attractie stil. We staan zeker vijf minuten stil, waarna de auto's zonder aankondiging starten en gaan racen. Een super attractie, deze gaan we zeker nog een keer doen. 

Dan op naar de Midway Mania maar daar slaat het noodlot toe ...... bij de ingang staan scan apparaten. Hier moet je je toegangskaartje scnannen om zo de fastpass activeren en dan mag je verder lopen. Maar bij het scannen van het kaartje van Dave, verdwijnt deze in de pilaar waar het scanapparaat in zit. O jee, wat nu, we waarschuwen de medewerker die erbij staat en die weet even niet wat ze moet doen. Er kunnen geen kaartjes in een paal verdwijnen, nou geloof me dat kan wel ! Ze roept een andere medewerker en die heeft het gelukkig al eens eerder meegemaakt, ze geeft aan dat het wel heel bijzonder is en het niet heel erg vaak voorkomt. Maar nu .... hoe krjgen we dat kaartje er nu weer uit. Er wordt nog een medewerker opgeroepen die sleutels heeft, hij zou het kaartje moeten kunnen pakken, Wanneer een minuut of tien later de man met een grote sleutelbos aankomt gaat alleen de bovenkant van de pilaar open en daar zit het kaartje niet. Hij neemt ons mee naar een Guest Relations desk en zorgt er alvast voor dat we nieuwe fastpass tickets krijgen. We moeten nu terug lopen naar het begin van het park naar het grote Guest Relations kantoor om daar een nieuw kaartje te laten printen. Het kost even wat tijd maar het lukt. We gaan snel terug naar de attractie en mogen er gelukkig nog in. We worden doorgestuurd naar een speciale gehandicapten rij en drie keer raden, daar stond Chris de man die ons geholpen heeft. Hij is blij dat het gelukt is en stuurt ons de attractie in. Die was nog veel leuker dan verwacht en al lachend komen we de attractie uit. Chris vraagt of de fastpassen nu nog op onze kaarten staan maar dat kunnen we zelf niet zien. Hij heeft er namelijk voor gezorgd dat we wat tijd in kunnen halen die we kwijt geraakt zijn door de gedoe met het kaartje door een fastpass op onze kaartjes te zetten waarmee we alle attracties in het park, die fastpass hebben, door kunnen lopen. Wat aardig en wat een goede service, dat betekent dat we de incredicoaster nog een keer kunnen doen en de Radiator Spring Racers ook ! 

Dus we lopen snel naar de Incredicoaster, het is ondertussen helemaal donker geworden en dat maakt de achtbaan nog leuker dan dat deze al was. De verlichting maakt het helemaal af en nu zien we ook het verhaal wat er achter de achtbaan zit. Hier gaan we zeker nog een keer in ! We gaan nog een keer snel terug naar Midway Mania want die was toch ook wel erg leuk, de fastpass geeft een foutmelding maar we mogen gewoon doorlopen, dus nog een keer deze leuke attractie. Nu willen we nog een keer in de Radiator Springs Racers maar helaas ook daar komt een foutmelding bij het scannen van de fastpass, alleen hier mogen we niet doorlopen en moeten we de reguliere wachtrij in, die staat nog op 75 minuten en daar hebben we geen zin in. 

We zijn moe en hebben het ondertussen best wel een beetje koud gekregen en willen eigenlijk alleen nog maar de eindshow Fantasmic ! in het andere park gaan bekijken. Deze begint over ongeveer een half uur dus we lopen snel naar de goede locatie. Daar aangekomen staat natuurlijk het hele park al in die hoek maar toch vinden we al snel een redelijk goede plaats waar we in ieder geval iets hoger staan dan veel anderen, dus ondans het late aankomen hebben we toch een mooi plekje geovnden. We hoeven maar even te wachten totdat de show begint. er zijn veel bekende stukken, die uit de oude avondshow Dreams komen. Heerlijk om te zien, want die show vonden we allemaal de allerbeste ! Maar er zitten ook behoorlijk veel onbekende dingen in en we worden regelmatig verrast. Mooie show, zeker nog een keer bekijken als dat lukt. Het is nu half elf geweest en we gaan net als veel anderen terug naar huis. Tenminste huis, de camping natuurkijk. Na een klein half uurtje ploffen we gelijk in ons bed en slapen niet veel later allemaal als roosjes. Morgen weer een nieuwe dag in Disney ! 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan