7 juli - dag 3; San Francisco

Door Fam. Aerns - 08-07-2019 08:17

De dag begon met meer bewolking dan de afgelopen 2 dagen. Wat mij gelijk herinnert aan het feit, dat ik volgens mij helemaal niets verteld heb over de weersomstandigheden. Bij aankomst in San Francisco lag de temperatuur rond de 21 graden en zonnig. Heerlijk. Tijdens onze taxirit werd wel de opmerking gemaakt een jas en/of trui 's avonds aan te doen, want dan was het fris. En dat klopt. De jongens hadden beide een korte broek en t'shirt aan op de eertse dag. Maar het werd inderdaad koud. Tweede dag begon ook weer met zon en verliep hetzelfde als de dag van aankomst. Enige verschil; wij waren er op voorbereid. 

Vandaag begon de dag dus met meer bewolking. De zo'n probeerde er wel doorheen te komen, maar het had er moeite mee. Vandaag was de dag van de wandeling. Verschillende delen/wijken hebben we gezien met o.a. 2 keer een bezoek aan een brandweerkazerne (wens van Rijck). Union Square, financial district, South of Market Street, Tenderloin (waarbij het zwerver gehalte zeer hoog ligt) en hoe verder we naar Japan Town liepen, hoe rustiger het werd. We kregen een heel ander San Francisco te zien. Vanuit Japan Town, via Nobb Hill met al zijn heuvels, terug naar het hotel. Dat waren heel, heeel, heeeeel veeeel stappen en kilometers. Rijck en Edo hebben aan het eind van de ochtend een bezoek gebracht aan SFFD number 1. Helaas hadden de heren van de brandweer weinig tijd om ze rond te leiden. Dat kon niet gezegd worden van het bezoek aan SFFD 41. Daar werden Rijck en ik zeer hartelijk en enthousiast ontvangen. De kazerne draait 'slechts' op 4 man per 24 uur en 1 auto. In San Francisco geldt de regel; wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Ben jij met je team als eerste bij de brand, dan heb jij met je team de leiding. De andere auto (lees bemanning) voorziet de de eerste auto van water. Het is als het ware een onderlinge strijd. En dat is binnen het team/korps. Om de ca.6 blocks is er een kazerne. En je plek moet je echt verdienen. Alles van de auto werd uitgelegd en Rijck op zijn beurt vertelde hoe het er in ons dorp Duiven er aan toe gaat met af en toe het verschil met de grote stad en beroeps ten opzichte van vrijwilligers. 

De mannen en vrouw vonden het zo geweldig dat wij all way up the Hill waren gelopen, om hun kazerne te bezoeken, dat Rijck een t'shirt mocht uitkiezen. Rijck vond het fantastisch. Ook mochten we een t'shirt voor Eed mee nemen en mama moest er ook 1 uitkiezen. WoW!! 

De inwendige mens hebben we tijdens de lunch beloond met een lekkere Koreaanse noodlesoep. 'S avonds wilde Rijck graag naar Jack in the box....  Ahum, nee Hans niet gestift, het bleef bij Jack in de box 😉😜😂

Reacties

Marja 08-07-2019 10:15 {{button-58128}}

Hoi mensen! Geweldig om jullie zo te volgen.
Ik zag veel herkenbare plaatsen. Wat leuk jullie bezoeken aan de SFFD’s. Heel veel plezier nog🍀🌈😘

Janke 08-07-2019 12:35 {{button-58131}}

Leuke foto's Berlin!

Nicole 08-07-2019 15:52 {{button-58138}}

Wauw, prachtig allemaal hoor! Geniet er van!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan