9 juli - dag 5; San Francisco - Monterey

Door Fam. Aerns - 10-07-2019 06:53

Eindelijk was het voor de jongens zo ver; vandaag hebben we uitgecheckt in San Francisco en gaan we de auto ophalen  om naar Monterey te rijden. In de afgelopen dagen is er al meerdere keren gezegd: dit is toch de auto, mam? Het blijft een mannending. Mijn tieten worden er echt niet hard van, maar hun piemel wel groter, bij wijze van spreken. 

Na het ontbijt gingen we wederom per Über naar Alamo op San Francisco airport. Waarom helemaal terug naar de airport? De auto in de stad ophalen is mogelijk bij iedere categorie. Echter, bij een aantal categorieën krijg je een drop kosten van USD350,-. Dat vond ik jammer. Bovendien ben je bij de luchthaven de stad al uit. Geen oponthoud en we konden gelijk onze weg vervolgens naar Monterey. En volgens mij heb ik het al eens gezegd; met Über is perfect. 

1) Je weet vooraf wat je kwijt bent, je rekent per creditcard af.

2) Je rijdt van A naar B, zonder andere mensen.

3) Je weet vooraf wie jou komt ophalen; naam, merk en type auto en nummerbord worden gegeven als je de rit besteld hebt. 

4) Het is voordelig (heen San Francisco airport naar het hotel USD39,- en retour hadden we een grotere wagen besteld i.v.m. de bagage USD42,-. Boek je een transfer met bijv Suler shuttle dan bedraagt de prijs per persoon USD16,- en rijdt je met meerdere. Je hebt dus kans, dat je eerst naar een ander hotel rijdt en dan door naar je eigen hotel. 

Anyway, wij kwamen bij Alamo en alles verliep gladjes. Nummer 15...... De spanning steeg......we kregen een Infinity (😳🙄🤔had ik dus nog nooit van gehoord) zie foto voor de nieuwsgierigen onder ons, want ik kan er echt niet veel over zeggen. Alleen dat ik me heeeeeel klein voel. Normaal is het fijn een hoge auto te hebben, maar nu struikel je bijna over je eigen benen en is het net apenkooien om te gaan zitten en eruit te komen. Maar zoals verwacht: de mannen vonden m ziek vet, echt gaaf!!! 

Vervolgens gingen we op weg. Finn viel in slaap en Rijck zat met de koptelefoon naar buiten te kijken. Jammer, want we kwamen langes mooie stukken van Californië. Via de highway 17, Redwoods (bos) en de highway nummer 1, langs de kust. Met veel velden waar aardbeien werden verbouwd, en vandaag met grote getallen werden geplukt, en artisjokken. 1 uur en 3 kwartier gereden. In Monterey verblijven we in het Comfort Inn. Prima en knus hotel. 

We konden gelijk de kamer op. Daarna op zoek gegaan naar wat te eten. Een supermarkt bracht de oplossing. Onze magen knorden aardig. Dus een Amsrikaans stokbrood gekocht (het stokbrood wat wij kennen, hebben ze hier niet), lekker gekruide filet Americain. Nadat we boodschappen binnen hadden, gingen we op weg naar Canarary Warf, de Old Town en Fisherman's Warf. Een leuk en gezellige plek. De huizen hebben allemaal een aparte stijl, maar ik houd er wel van. Beach stijl noem ik het. Lichtblauw, hoogleraar, niet al te groot. Fisherman's Warf is exact een kopie van de Fisherman's Warf San Francisco, maar dan 1/3, klein dus. Daarom heen een mooie haven met heel veel zeilboot en kleinere jachten. Vanuit hier vertrekken ook de walvistranen. In de Old Town was een gezellige markt aan de gang met fruit, sieraden en producten uit de natuur. Overal kon je proeven en dat is natuurlijk 'kaasje' voor de mannen. 

En nu ... Moe en voldaan. Morgen weer een nieuwe dag, nieuwe bestemming. In Monterey verblijven we 1 nacht. 

 

PS soms voegik nog wat foto's toe bij en van een andere dag. 

Reacties

Janke 11-07-2019 13:47 {{button-58209}}

Mooie foto's weer Berlinde! Leuke verhalen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan