12 juli - dag 8; Los Angeles

Door Fam. Aerns - 14-07-2019 02:49

Onze 2e dag in Los Angeles. Lekker uitgeslapen en genoten van een heerlijk ontbijt van Elaine. Vanavond de wedstrijd van LA Galaxy om 20.00 uur. Elaine waarschuwde gisteren al om op tijd te vertrekken. Dus vandaag moeten we keuzes maken. Waar we dachten het eerst met openbaar vervoer te doen, pakken we nu toch de auto. En maar goed ook. We zijn naar de kust gereden, Santa Monica en zijn Pier. Tevens het einde van legendarische route 66. Met het openbaar vervoer ca. 1 uur en 15 minuten. Met de auto 3 kwartier tot een uur. Geduld is een schone zaak..... Maar uiteindelijk een goede parkeergarage gevonden (USD 7,- zeker niet duur voor Santa Monica begrippen) Precies tussen downtown en de Pier in. De Pier.... Wat een vermaak. Een grote kermis op de Pier met een schitterend uitzicht op het strand. Aan het einde van de Pier staan de vissers. Downtown heerst weer een andere sfeer. De dure en 'gewone' winkels wisselen elkaar af. Voor ieder wat wils. Lekker geluncht en toen weer terug naar Elaine. Want, zei ze, probeer voor de spits weer thuis te zijn. Dan kun je op tijd naar de wedstrijd. En zo gebeurde het. De drukte terug viel mee, door Beverly Hills en over Rideo Drive (2 x) terug, stop bij de brandweer van Beverly Hills en door. Opgefrist en om 16.30 uur reden we naar het stadion. We hadden besloten de auto op een Park & ride te zetten en vanuit daar verder met een shuttleservice te gaan. Geregeld vanuit LA Galaxy. Het betekende voor ons geen hoge parkeerkosten, gratis vervoer en het belangrijkste; we stonden niet in de file als we naar huis gingen. Ook daar had Elaine ons voor gewaarschuwd. Overigens waren we niet de enige die daar geparkeerd hadden, bleek toen we terug kwamen. Het terrein zag er ook verzorgd uit. Al wil dat natuurlijk niets zeggen. 

De wedstrijd was een happening op zich. We hadden ons veel voorgesteld van Zlatan, maarrrr die liet verrekte weinig zien. Vooraf aan de wedstrijd was er voldoende te zien, muziek, lichtshow. Gezien het aantal mensen wat er uiteindelijk in het stadion zat, kon je wel merken, dat het voetbal nog niet zo populair is, als in Europa. De vlag van LA Galaxy werd gedragen door zowel volwassenen als kinderen en het volkslied werd daarbij live gezongen. Dat is echt wel leuk om een keer mee te maken. Overigens denk ik, dat de Amerikanen bij bijna alle sportevenementen het volkslied vooraf spelen. 

Dan de wedstrijd. We hadden boede hoop, want na ca. 2 seconden weer het eerste doelpunt al gescoord door LA Galaxy. Dat was helaas ook het enige doelpunt. Het had wel 1 - 10 kunnen worden. Wat heeft de doelman van LA Galaxy er veel uitgehouden. Toppurrr! Uiteindelijk heeft San José Earthquakes gewonnen met 2 - 1.  Eenmaal thuis, inmiddels 23.30 uur lekker gegeten bij de Thai. Dat zijn nog eens tijden! 😄 Vandaar ook het verslag een dag verschoven. 

Morgen weer weg uit LA, op naar Las Vegas. And remember......what happens in Vegas, stays in Vegas.......

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan