14 juli - dag 10 Las Vegas - Zion - Bryce Canyon

Door Fam. Aerns - 15-07-2019 07:43

Zo ik ben weer helemaal bij met het 'blog'. Straks nog even de foto's.....

We werden laat wakker met z'n allen. Dit hotel heeft het ontbijt niet inclusief. We reden daarom eerst naar de supermarkt voor broodjes en andere spellen voor in de auto. Dat is prima te kopen bij de Wallmart. Een gigantische supermarkt met food en non-food. Ideaa! Een walhalla voor Eed natuurlijk. in de auto de broodjes klaar gemaakt en gegeten, samen met een yoghurtje, wat druiven en een overheerlijk Sunny vruchtensapje 😊 Bruce Canyon NP is ons doel, via Zion NP. Ons eerste nationaal park. Een dag dat we door 3 staten reden. Via de Highway 15 Noord reden we door verschillende landschappen. Vanuit Nevada (met op de achtergrond de zandkleurige rotsgewelven van Valley of Fire State Park) reden we bij Mesquite Arizona binnen, om vervolgens net voor St. George Utah binnen te rijden, waar we getrakteerd werden op de Red Cliffs. Via Hurricane en de rivier de Virgin kwamen we in het gezellige plaatsje Springdale. Daar hebben we de Nationale Park kaart gekocht. Deze pas geeft je toegang tot alle Nationale Parken van Amerka (op enkele uitzonderingen na) De pas kost USD 80,- en is een jaar geldig. Bij alle Nationale Parken dien je een fee te betalen. Wanneer er tijdens je bezoek een aantal parken op je lijstje staan, dan is het aan te raden zo'n pas te halen. De meeste parken hebben een entreefee van ca. USD 35,-.

Zion is schitterend! Wij hebben de de scenic route gereden. Op verschillende punten gestopt om foto's te maken. Dit alles had te maken met de tijd. Wij waren rond 15.00 uur in Zion en moesten nog 2 uur rijden naar Bryce. Maar Zion heeft verschillende trails om te lopen. Aan het begin van het park stap je op de bus en deze rijdt langs diverse beginpunten. 

Na Zion reden we door naar Bryce. Aankomst 17.30 uur. Achteraf dus de juiste beslissing genomen om niet een wandeltocht te doen. Wij verblijven in het BW Rubys Inn 2 nachten. Morgen Bryce. Ik, Berlinde, ben de enige die dit park gezien heeft. Een van mijn favorieten. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan