17 juli - dag 13; Moab (Arches NP)

Door Fam. Aerns - 18-07-2019 06:17

O yeah, what a day, what a day!! Lekker uitgeslapen, samen met Eed ontbijt gehaald en getankt. Want als je Arches NP gaat bezoeken, dan is het raadzaam dit met een volle tank te doen. Plus ruim voldoende drinken mee te nemen. En ik kan uit ervaring zeggen: doe dat ook. Denk niet, dat hoeven wij niet, doe dit gewoon wel. Op dit moment (22.18 uur) is de temperatuur 35 graden. Kun je nagaan hoe warm het vanmiddag was... Anyway wij hebben besloten met de auto de route te rijden en op sommige plaatsen eruit te gaan, korte wandelingen te maken, de Arches te bekijken, foto's te maken en dan door. Dat lijkt een haastig bezoek, maar niets is minder waar. Gezien de temperatuur wordt dit ook aangeraden. Of je moet om 07.00 uur de route gaan maken. Dan is het nog een beetje 'koel'. 

Wij reden langs Park Avenue en onze eerste stop was Courthiuse Towers. De steenformaties zijn zo immens groot.... Je voelt je echt klein duimpje. Vanuit dit uitzichtpunt kon je The Organ zien en The Tower of Babel. Vervolgens reden we langs de Petrified Dunes. Vanaf de weg had je al een goed uitzicht, want het ging om de vlakte waar we al doorheen reden. Rijdend naar het volgende viewpoint zagen we al The Parade of Elephants en kwamen we bij The Balanced Rock uit. Ook hier er weer uit. En foto's gemaakt. Na de Balanced Rock, kun je een andere weg inslaan naar de North en South Window. Wij reden door naar de arch der Arches; The Delicate Arch. Bij de Wolfe Ranch kan je je auto neerzetten en de wandeling pakken naar de Delicate Arch. Wij reden door naar de uitzichtpunten Lower en Upper viewpointsuitzichtpunten. Dat was al een hele klim. Je hebt gewoon geen idee, wat de temperatuur met je lichaam doet. Dronken, drinken, drinken. Dat is wat we de hele tijd deden. Vanuit De,image Arch zijn wij retour gegaan naar het begin van het park. Je moet dan dezelfde weg terug. Je zou eventueel ook naar de punten Salt Valley Overlook, Fiery Furnace Viewpoint kunnen gaan en daarna nog naar Sand and Dune Arch, Skyline Arch, Beoken Arch, Tapestry Arch en het gebied Devols Garden met dieverse mooie Arches. Legio mogelijkheden. Voor ons was het goed zo. 's Middags bevestigde ons iemand het juiste gedaan te hebben. Je moet het niet willen, met hoge temperaturen alle Arches te bekijken. Dat is vragen om moeilijkheden. 

Wij reden naar de Mac, haalde ons een hamburger en een koude slush puppy's en wilde graag een deel van de La Sal Mountain Loop doen. Dit hadden we s' ochtends gehoord van den dame uit het dorp. Zij raadde ons dit aan en het was inderdaad heel mooi en bijzonder. Ze vertelde ons, dat heel veel verschillende dieren leven. En zo waar kwamen we koeien tegen, niet geheel bijzonder, maar ze ,even er in het wild. En wel moeder en dochter! Later bleken er aan de overkant nog meer koeien te staan. En zo huppelde er een hinde voor de auto langs. Deze route kende ik nog niet, maar gaat helemaal door tot aan Moab. Je maakt als het ware een rondje. (Loop 😏😜)

Na zoveel natuur hadden we besloten het water op te zoeken. Eed en ik hadden in de ochtend de reservering voor tour al gemaakt. We gingen met een jet boat het water op. Zo'n 60 km per uur. Nat worden werd gegarandeerd en zo gebeurde het; hele golven water kregen we over ons heen. IT WAS SO FUCKING AWSOME!!! Ook hier weer dieren in het wild gezien. Soort van berggeiten die in/bij de rotsen wonen. Ook foto van gemaakt, maar ze zijn wat moeilijk te zien I.v.m. hun schutkleuren. De tocht duurde 2 uur en iedereen heeft genoten! Het leuke van deze trip was, dat wij de buitenlanders waren en de rest kwam allemaal uit verschillende delen van de States. Leuk om zo met de mensen contact te maken. 

Moe, nat, maar zeer voldaan, keerden wij terug naar ons nest. Pizza gehaald en daarna lekker relaxen. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan