22 juli - dag 18 Grand Canyon - Lake Havasu

Door Fam. Aerns - 23-07-2019 05:36

Onze een na laatste reisdag; we verlaten de Grand Canyon en rijden naar Lake Havasu. Deze plaats ligt op de grens van Californië en Arizona, middenin de woestijn en is een populair vakantieoord met vele resorts. Middenin in de stad staat de London Bridge. Ooit heeft de stad deze gekocht toen de brug te klein werd voor Londen zelf. Opmerkelijk, want er was op dat moment geen water. Er is een kanaal gegraven en daar overheen kwam de brug. Het moest een toeristische attractie worden en mensen naar Lake Havasu lokken. En dat is gelukt. Sinds de komst van de Parker Dam in 1938 is er een kunstmatig meer, waar heel veel mensen verkoeling zoeken. Het kan namelijk nogal warm worden. Vandaag, tijdens ons verblijf, 44 graden. Deze temperaturen zijn geen uitzondering. Ook om deze reden worden er ook veel watersporten aangeboden. 

Om vanuit de Grand Canyon naar Lake Havasu kan je de gehele route snelweg nemen. Maar wij besloten een klein deel van Route 66 te rijden. Finn wilde dit erg graag. Heel bijzonder, want het is net of je in de film 'Cars' stapt. Niet alle plaatsjes hebben deze uitstraling. Maar zeker Williams en Seligman. 

Onderweg hadden we een reuze sandwich gekocht voor ontbijt. Droog, maar goed te doen. We waren redelijk vroeg in Lake Havasu. Onze kamer was gelukkig klaar. Eed en ik zijn naar de brug gegaan en Lake Havasu verder bekeken. En inderdaad een heerlijke plek.....als je een boot hebt. Maar dat heeft volgens mij bijna iedereen 😉

Morgen onze laatste rit met de auto, gelijk ook onze langste. We zullen ca 5 uur in de auto zitten. Zonder stops. Maar Eed en ik rijden om de beurt. San Diego, onze laatste stop van onze autoruit door Zuidwest Amerika. 

 

Reacties

Janke 23-07-2019 20:21 {{button-58650}}

Geweldige foto's Berlinde! Jammer dat het er bijna al weer op zit. Goede vlucht terug!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan