24 juli - dag 20; San Diego

Door Fam. Aerns - 25-07-2019 06:34

Gelukkig, nog een dag in deze fantastische stad! De stad wordt naar verhouding door veel minder toeristen bezocht dan LA en San Francisco. Aan de ene kant, gelukkig maar. Maar het verdiend veel meer bezoekers. Ook vandaag weer gemerkt.

Maar eerst nog even 2 wasjes draaien en drogen. Daarna lekker ontbeten om vervolgens er weer op uit te trekken. Eerst naar Old Town, wat tegenover ons hotel ligt. Daarover had ik een totaal andere idee. Ik dacht, dat het het oude gedeelte van de stad zou zijn. Maar dat is niet geheel waar. Ja, het is een oud gedeelte van San Diego, maar er nu een soort van openlucht museum, met allerlei restaurantjes en barretjes. Wel heel gezellig. Ook heel veel Mexicaanse invloeden zag je hier. Veel mensen die er werken, dragen klederdracht. Winkeltjes met zelfgemaakte spullen, van tasjes tot kerststallen tot jurken, maar ook alles over sigaren, thee, kruiden, olijfolie. Ook waren er een aantal kleine musea over het leven van vroeger. 

Na dit gezien te hebben, pakten we de bus naar Liberty Station, een voormalig navy trainingsbasis dat in 1997 gesloten is. Tegenwoordig biedt het onderdak aan kunstenaars en gallerien, winkeltjes en restaurants incl een foodhal. Ontzettend gezellig en leuk om te zien. Als bonus krijg je een mooi uitzicht op de skyline van San Diego. In de toekomst willen ze er ook events gaan organiseren. Ze willen er een modern San Diego’s Tien Square van maken zonder de historie daarbij te verliezen. Wij vonden het nu al mooi. 

Onderweg in de bus, viel me op, dat alles zo schoon is, tuinen netjes en bijgehouden, mooie huizen in verschillende kleuren en vooral allemaal laagbouw. De vele palmbomen maken het echt een geweldig plaatje en, naar mijn mening, een heerlijke oase om te wonen. 

Wij pakten de Über om naar zee te gaan; Ocean Beach. Daar moesten we naar toe, werd ons verteld. Het heeft ons echter, niet gebracht wat we ervan hoopten te zien. In de namiddag was er een markt. Dat was wel oké, heerlijk strand, veel hippies en stinkende mensen (zweet). Verkeerde keuze voor ons. Wellicht van La Jolla beter geweest. Maar dat is achteraf een koe in de kont kieken..... wij hebben ons wel vermaakt. Met de Über terug en tassen inpakken. Ons avontuur in the West eindigt hier. Morgen de auto inleveren en vliegen naar New York. Valt in dezelfde reis, maar toch een nieuw hoofdstuk. Een submenu zullen we maar zeggen. Maar voordat we weg gaan, hebben we heerlijke sushi (BOOT) gegeten. Lekkah!!!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan