27 juli - dag 23; New York

Door Fam. Aerns - 28-07-2019 06:38

Man o man, what a day! Gisteravond laat thuis gekomen en toch nog wat gegeten bij Fatty Daddy, heerlijke taco’s....Het blog wel geschreven, maar foto’s net gedaan. Vandaag zal het me niet lukken het blog af te schrijven, maar wat hebben we weer een geweldige dag gehad! 

Rond 11.00 uur deden we de deur achter ons dicht om naar de metro te gaan. We hadden besloten weer te gaan fietsen, maar nu in Central Park. En dit kon d.m.v. een 2 uur durende tour 😉. Daniël was onze gids. Leuke, jonge knul. Wij waren de enige Nederlanders, maar ook de enige die konden fietsen....O nee, toch niet; we hadden nog een Duitse jongen in de groep (die niet van Hélène Fischer houdt 😂) 

Wat is het toch een heerlijk park. We hebben genoten op de fiets, bijzondere verhalen kregen we van Daniël te horen, momenten om foto’s te maken en we hebben schildpadden gezien in de gelijknamige ‘turtle vijver’. Er is 1 fietspad door heel Central Park. O9k zijn er verkeerslichten. Rood is in principe stoppen, maar als er niets aan komt , dan mag je doorgaan.

We fietsten langs Sheep Meadow, waar je een schitterend uitzicht over de stad hebt, langs langs het meer (waar je een bootje kan huren) en de Bow Bridge, het beeld van Alice in Wonderland hebben we gezien (), The Reservoir oftewel Jackie Kennedy Onassis (zij, Bill Clinton en o.a. Madonna hebben vaak hardgelopen om dit meer. Jackie Kennedy heeft ook veel gedaan om dit meer, met zijn uitzicht, te behouden), het Harlem meer, toen door het heuvelige North Woods (waarbij de echte fietsers naar boven kwamen, 😉), North Meadow met het recreatie center (waaronder tennisbanen), Shakespeare Garden met het Turtel meer en onze laatste stop was John Lennons Strawberry Field (een monument, tegenover de woning van John Lennon waar hij is vermoord en huidige van vrouwlief Joko Ono, ter nagedachtenis aan John Lennon) Joko Ono heeft een millioen dollar geschonken voor het behoud van het Central Park. 😫

Van het fietsen hadden we trek gekregen (was inmiddels ook al 16.00 uur). We hebben gegeten bij Buffalo wild Wings. Leuke tent met zoveel t.v.’s met sport, dat je niet wist waar je moest kijken. Typisch Amerikaans. Nadat de brandweermannen nog een klein bezoekje gebracht hadden aan een kazerne zijn we naar Top of the Rock gegaan, bij Rockefeller Center. Weer zo’n leuke plek! In 43 seconden naar de 68ste verdieping. Dan heb je nog de mogelijkheid om 3 verdiepingen hoger te gaan via een trap. Het hoogste gedeelte ligt 259 boven de stad. Vanaf daar heb je een geweldig uitzicht op de stad, maar nu ook op Central Park, Chrysler Building, Times Square en het Empire State Building. Een aanrader voor iedereen die naar New York gaat. 

Weer beneden zijn we naar 8th Avenue gelopen voor de Signtseeing Night Tour. We gingen Manhattan en Brooklyn verkennen per bus. De tour duurde ca. 3 uur, maar we hebben dan ook alle higlights met geschiedenis gezien. Het was natuurlijk al bijzonder, omdat het donker werd. Al die lichtjes..... We kwamen door Midtown Manhattan met Rockefeller Center, Times Square, 5th Avenue, Bryant Park, het theater district, reden over Broadway naar beneden, Empire State Building, door de wijk Chelsea, Union Square, langs Washington Park bij Greenwich Village, de wijk Soho met alle bekende winkels, Canalstreet en China Town. Via de Manhattan Bridge naar Brooklyn. Op de Manhattan Bridge stond de bus heel even stil om een goed beeld te krijgen van de verlichte Brooklyn Bridge. Prachtig allemaal! Vervolgens langs de East River waarvan je een mooi uitzicht hebt op de skyline van Manhattan. Door Brooklyn, via de Manhattan Bridge weer naar Manhattan, door East Village, Gramercy Park weer terug naar Midtown Manhattan. Eigenlijk had ik beter kunnen opschrijven wat we niet gezien hebben. Ik had nog wel,gehoopt een glimp van Bradley Cooper (woonachtig in East Village 😍), maar helaas 😢. Onze dag was weer een geslaagde dag vol met nieuwe indrukken. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan