29 juli - dag 25; New York

Door Fam. Aerns - 30-07-2019 05:11

De jongens hebben ook een stem in deze vakantie gehad. Vandaag daarom naar Conny Island, Luna Park. Een pretpark aan het strand. We hadden bewust gekozen voor een dag buiten het weekend. Prima leuze achteraf, alleen was het de luchtvochtigheid enorm. Dat wil zeggen, als je alleen al stil stond, guts het zweet van boven zo je bilnaat in. Maar goed, eerst een 30 minuten met de metro die van airco is voorzien 😅. Aangekomen moest ik toch wel even slikken. Mijn enige gedachte op dat moment was: je zult hier toch maar moeten werken..... Bijna bij elke attractie muziek, harde muziek. Niet slecht hoor, maar wel overal verschillende liedjes. Gegil, geschreeuw en de een nog harder dan de ander. En geloof me, het was niet druk. De jongens konden overal doorlopen. Het is dan ook geen Efteling zo groot, maar toch. Het is opgebouwd uit een aantal stroken. Vanaf de weg tot aan de bloulevard bij het strand. Rechthoekige stroken. Je kunt dan via de boulevard naar een andere strook. In onze sightseeing pas zaten de attractie t/m ‘mild’. Voor de ‘extreme attracties’ (behalve 1, maar die zat dicht 😏) moest je apart bijbetalen. De bedragen daarvoor waren absurd. Maar de attracties die ze extra wilden doen, zaten dicht, helaas. Na een uurtje of 3 hielden we het voorngezien en hebben we de metro naar Manhattan, Canal Street, genomen. Maar niet voordat we eerst nog wat gegeten hebben uiteraard 😁. 

Op station Canal Street aangekomen, zijn we naar Broadway gelopen. En ja, gelukkig!! De Champion winkel voor Rijck. En wat was hij blij!! Want dat stond nog op zijn lijstje.... Canal Street heeft allerlei soorten winkels. Wat heel leuk is en veel mensen op af komen, zijn de winkels met de kleding van Prada, Dolce & Cabana etc. Deze winkels bieden de kleding tegen zeer gereduceerde prijzen aan. Voorbeeld; t’shirt Dolce & Cabana EUR 214,-. 😬😅 

Door naar Little Italy. Een klipeine, maar gezellige wijk. Je krijgt de indruk in een film te lopen van de Gothfather. Kon ook aan het licht liggen. Nekt zozeer ei kels, maar wel leuk en gezellig uitziende restaurants. En daar hopen de proppers dat je bij hen komt eten.

Wij hadden besloten in China Town te gaan eten. En beter kon niet; we waren de enige toeristen. Onze serveerster sprak heel slecht Engels. Ja Chienes wel, maar dat spraken wij helaas niet. Wij kwamen niet verder dan nihao (hallo). Ik denk, dat we er zeker 10 minuten over gedaan hebben om haar duidelijk te maken wat we wilden eten. Maar dat is wel weer de charme van het restaurant. Het was ook niet groot, maar er kwamen alleen Chinezen. Ook afhalen was geen probleem. Maar ook daar alleen. Chinezen. Uiteindelijk kregen we wat we besteld hadden en het smaakte heerlijk. Af en toe kwam ze vragen of alles naar wens was en dat we een soort van sambal erin moesten doen. Althans, dat begrepen wij eruit. En ze keek daarna blij toen we dat gedaan hadden, dus dat namen we maar aan als bevestiging dat we het goed gedaan hadden 😂😂. Geweldig!!

Na het eten terug naar Brooklyn. Omdat we dichtbij de Brooklyn Bridge waren, gingen we lopend over de bridge. En het was prachtig, want de zon ging net onder. Mooi uitzicht op de Manhattan Bridge en de skyline van Manhattan. Niet verwacht, dat het nog zo druk was. Ook nog een bruidspaar gezien die op de brug foto’s aan het maken was. 

Thuis aangekomen, de tassen voor de laatste keer ingepakt. Morgen nog een halve dag. Rond 14.30 gaan we met de metro naar de luchthaven. Om 19.45 uur zal onze vlucht vertrekken vanaf JFK airport. Ik weet wel, dat het niet meer zo lang duurt voordat we weer teruggaan. Heb nog zoveel dingen die ik wil zien, zowel in Brooklyn als Manhattan. Ook dan zou ik weer in Brooklyn willen verblijven OF......in de Plaza (hotel van Kevin, Home Alone) 😁😍. 

Morgen halen we er nog even alles uit, wat er nog in zit. Blog hierover zal waarschijnlijk thuis gemaakt worden. 

🙋‍♀️

Reacties

Marja 31-07-2019 15:47 {{button-59114}}

Geweldig verhaal, van een voor jullie prachtige vakantie, met heel veel mooie foto’s!
Nu gelukkig weer veilig thuis!
Welkom thuis allemaal!
Groetjes oma.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan