Ponce De Leon en St. Augustine

Door Sabrina Van Mol - About a year ago

Opgestaan met een stralende hemel terug. Het ontbijt van gisteren hebben we nog eens herhaald. Onze koffers gereorganiseerd en weg waren we, op naar De Leon State Park. Dit ligt op onze weg naar St. Augustine. Het zwemmen in de ‘Fountain of Youth’ hebben we maar overgeslagen, het bleek niet echt te werken zo te zien ... Op zondag is hier dus pokkedruk. We hebben in dit State Park voor het eerst kennisgemaakt met een ‘Florida swamp’, een moerassige, nog meer vochtig, bos. Je loopt wel in de schaduw, onder de eeuwenoude cypressen : mooie vlinders, heel veel hagedissen en zelfs een slang. Niemand ging van ’t padje dus. We zaten op de helft van onze trip richting St. Augustine. Wat we dus niet verwachtten, we hebben weer kilometers zonder 1 levende ziel, enkel bomen en moerassen, met hier en daar een ranch. Eigenlijk had ik dit beeld niet van Florida, enkel van Wyoming, remember het grote niets, 2 jaar geleden.

St. Augustine is het oudste stadje van de US, dat claimen ze toch. Ponce de Leon zou hier een eerste nederzetting gesticht hebben in 1565. Het oude stadje is eigenlijk gewoon een aaneenrijging van winkeltjes in oude houten gebouwen, koloniale stijl.

Ons hotel is eentje uit de film. 1 grote kamer met piepkleine badkamer met 1 breed raam en deur die uitkomt op een gaanderij buiten. Het is er wel proper. Na een plonsje in het zwembad gaan we eten bij Sonny’s BBQ diner. En dit was weer ‘uit de film’. Om te beginnen, je krijgt enkel een vork in een papieren zakje. Om alles mee naar binnen te scheppen. Op de menukaart staan de calorieën erbij. We durfden bijna niet meer te bestellen : de gerechten zaten rond de 2000 calorieën en dat was nog niet de ‘all you can eat’. We waren hier de dunste familie, vergeleken met de locals. Het peper- en zoutvat waren 2 lege Corona-flesjes omgebouwd. Uiteindelijk was het eten heel lekker : pulled pork, coleslaw, baby back ribs, lookbrood.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!