Daytona Speedway, en wij helemaal into CARS !

Door Sabrina Van Mol - About a year ago

Maandag, 8 juli 2019

Deze morgen, het ontbijt in ons hotel was eenvoudig laten we zeggen. Van duurzaam materiaalgebruik heeft men hier nog niet gehoord : alles was in wegwerpmateriaal, tot de borden zelfs toe. Om 9u waren we al op pad. Vandaag gaan we naar Daytona de International Speedway bezoeken. Dit weekend is er een race geweest, de Coke Zero Sugar 400. Daytona is het ‘wereldcentrum’ van de Nascar-races. De race-track is echt de moeite waard. We hebben zelfs op de finishlijn onze naam geschreven ! De track is door heel het circuit hellend, van 8° tot 31°. De stoeltjes hadden allemaal verschillende kleuren, het was of we zaten middenin CARS ! Nu weten we ook waarom Sally McQueen ‘stickers’ noemt. Zij doet dat dus niet om de stickers aan de zijkanten. De race-auto’s hebben geen echte koplampen en grills, ze zijn er opgeplakt met stickers, lijkt net echt. Zelf gezien bij de auto’s die dit weekend mee raceten, er stonden er nog enkele in de garages. In de hall of fame stond de Hudson Hornet uit 1959, die we ook kennen uit Cars. De kindertijd kwam terug bij onze kids 😊.

Het weer is hier onvoorspelbaar. Dit hadden we nooit gedacht. Je staat op met stralend weer, je begint aan de All Acces tour met zo’n open shuttlebusje. 10 minuten later gaan de hemelsluizen open en valt alles naar beneden. Dit gebeurt allemaal zonder af te koelen. Het kwam niet zo slecht uit vandaag, maar een strandbezoekje aan Daytona Beach zat er nu toch niet in. Dan hadden we vast gezeten met onze Nissan :) Je mag blijkbaar nog altijd voor 20 $ op strand rijden met je auto. Dat is voor een volgende keer dan. Morgen staat Kennedy Space Center op het programma. Benieuwd, ook naar het bizarre weer.

Reacties

Bompa About a year ago

Dank zij jullie verslagen kunnen we de reisroute een beetje volgen. Hier alles ok en Flyn voelt zich al thuis. Belgische zomer met zon en wolken en de volgende dagen nog wat regen. Temp ongeveer 22 gr. Grtjs. 🐕

Brocatus Annie About a year ago

Leuk om lezen,zo kunnen wij de reis mee beleven.Jullie gaan weer heel wat beleven.
Groetjes en veel plezier daar in Florida
Annie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!