De wijk Wynwood en het Wolfsonian museum in Miami

Door Sabrina Van Mol - About a year ago

Vrijdag, 12 juli 2019

Na het ontbijt (je moet zoeken voor een versie zonder eieren en vet) zijn in de wijk Wynwood graffiti gaan spotten. Dit is juist aan de overkant van Biscayne Bay, het vasteland dus. Na even te zoeken, vonden we wat we zochten. De eerste straten waren toch niet om uit te stappen. Je zag alleen maar daklozen, die hun roes lagen uit te slapen op het voetpad. Dit stadsdeel is echt nog in ontwikkeling. Het was heel verkommerd, ondertussen wat opgewaardeerd. Sommige hippe winkels hebben er een filiaal, maar het moet nog heel wat groeien. Lokale bevolking wordt er ondersteund door wijkcentra, nieuwe schoolgebouwen, nieuwe bedrijven vestigen zich er ook. Toch staat nog heel veel leeg, alles wel vol met grafitti, murals, zoals het hier noemt. Prachtige, kleurrijke foto’s leverde dit op.

Zoonlief mocht zijn joker inzetten voor het volgende bezoek 😉. We gaan naar het Wolfsonian, een design museum, over de art deco-periode uit de Caraïben. Allerlei illustraties van Massaguer, een Cubaan waren tentoongesteld, samen met gebruiksvoorwerpen van die tijd. Het gebouw dateerde ook van toen, en was oorspronkelijk een pakhuis om spullen tijdens de zomer weg te bergen, voor rijke Amerikanen die hier kwamen overwinteren.

Een laatste bezoek aan Miami Beach kan niet ontbreken vandaag. Morgen vertrekken we naar de Keys. Miami heeft toch een mooie indruk nagelaten. Alles kan en mag, losse sfeer, totaal niet Amerikaans volgens de ‘regeltjes’, iedereen leeft hier samen, tussen elkaar, verschillende culturen. Je voelt je er welkom.

Reacties

Annie About a year ago

Ik zeg vanmorgen tegen jullie pa,zou Sabrina nog een mooi verhaal geschreven hebben.En ja hoor er stond weer heel wat te lezen over Miami.Heel interessant,nu kunnen wij een heel klein beetje een beeld vormen van wat zich daar afspeelt.
Nog vele groetjes!
Annie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!