Jet skiën in de Golf van Mexico én de Atlantische Oceaan

Door Sabrina Van Mol - About a year ago

Maandag, 15 juli 2019

We zijn gaan ontbijten in de Coconutbar aan het zwembad. De barman van dienst was heel vriendelijk, maar was toch wel te wit, 30 cm te lang voor de gemiddelde barman hier. Was hij zelfs een beetje ros ? Om niet nog eens eieren te eten, bestelde Mirte en ik vers fruit en yoghurt. Fruit is hier heel lekker, veel zoeter ook dan bij ons. Koen en Rune bleven trouw aan de eieren, scrambled (omelet) en sunny-side-up (paardenoog). Verder nog een praatje gemaakt met de barman zoals dat hoort, bleek hij helemaal niet van hier te zijn, dachten we het niet. Hij was van Oekraïne. Weinig toekomst in zijn land, op een cruise gewerkt, en dan de Keys uitgekozen als werk/verblijf. Hij raadde ons aan om naar het Fort Zachary State Park te gaan voor het strand. Je betaalt dan 8 dollar, en je hebt een deftiger strand.

We hadden deze keer de shuttlebus ook niet nodig, want er was daar ook parkeerplaats, handig voor ons. Maar eerst naar de concierge, voor mogelijke jet ski/snorkelavonturen. Dat bleek eenvoudig te regelen. De jet ski kon vandaag nog, het snorkelen is voor morgen.

Fort Zachary dus. Je hebt er veel pickinicktafels, kleedruimtes en WC’s, handig allemaal. Er staan heel wat bomen, ook niet onbelangrijk hier, want zonder hou je het hier niet lang uit. Er waren rotsen net voor de kust waar je naartoe kon zwemmen. Heel wat visjes gezien.

Rond half 5 reden we terug door voor de jet ski tour, voor Koen en Rune. Na een hele papierberg te hebben doorworsteld (wie neemt er nu ook een minderjarige mee achterop ??), werd het startschot gegeven. Het werd anderhalf uur volle gas vooruit. Ze haalden snelheden tot 110 km/u. Dat moest zo snel, zeiden de mannen, anders kan je niet sturen met de jet ski, yeah right ... Mirte en ik hebben rondgewandeld, de plaatselijke architectuur bekeken, gewinkeld en iced tea/latte gaan drinken. En op de mile 0 (beginpunt van highway 1 in de VS, van Key West tot Fort Kent in Maine aan de Canadese grens, 3813 km) heeft onze student stickers van studentenclub Modulor gekleefd, foei toch, Mirte, Amerikaanse eigendom beschadigen :D

In ‘El meson de Pepe’, een Cubaans restaurant, zijn we dan gaan eten : nachos, guacamole, bistec a la plancha, yucca, banaan en nog veel meer Cubaanse dingen. Alleen de bonen en de yucca konden ons niet bekoren, de rest allemaal wel.

’s Avonds nog een wasje gedaan in de wasserette van het naburig hotel. Lees : met 2 plastieken zakken van de supermarkt, vol vuile, stinkende was, hoofdzakelijk onderbroeken, in de Hilton-lobby gaan aanschuiven voor de sleutel. Tja, je maakt je naam wel dan 😊. Tot volgende keer, en groetjes van ons allemaal, ook aan onze Flynn !

Reacties

Bompa About a year ago

Groetjes zijn overgemaakt aan onze viervoeter. Hij doet het heel goed 🐕 👍

Annie About a year ago

Waauw dat jetski tripke zal wel tof geweest zijn.
Eens een wasje kunnen doen zal ook wel nodig geweest zijn.
We lezen het,jullie komen echt niks te kort en zijn volle bak aan het genieten
Groetjes van ons.😉
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!