Snorkel the reef

Door Sabrina Van Mol - 18-07-2019 00:54

Dinsdag, 16 juli 2019

We hebben eindelijk een ontbijtbuffet gevonden, zoals wij dat ons voorstellen. Natuurlijk horen hier ook eieren bij. We bestellen (quasi verplicht) onze eieren. Bij mij zijn die zelfs gepocheerd, omdat ik van de rest mijn buik vol heb. Moet er niets anders bij ? Maar 2 eieren ? Wil je nog een portie ? ’t Zijn vragen die we altijd krijgen. Vandaag is er zelfs maar voor 2 personen aangerekend, gezien onze kids niet meer onder het ‘kidsmenu’ vallen, hebben wij dus echt (te) weinig gegeten volgens de normen van hier. Ook heel speciaal hier : wij eten ons bord leeg. We hebben er al verschillende keren een compliment/opmerking over gekregen.

Vandaag gaan we snorkelen bij het enige levende (volgens de flyer toch) koraalrif in de Keys. Met een catamaran varen we de marina van Key West uit, ongeveer 45 minuten later zijn we bij de 1ste stop. Snorkelbril, -pijp en zwemvestje aan, flippers voor de liefhebbers en hopsakee het water in. Het water is hier heel ondiep, soms maar een halve meter. Het snorkelen is zelfs bewust in dieper water, ongeveer 3 meter diep, zodat je het rif niet beschadigd. Onder water zien we heel wat visjes en planten. Het water is heel helder, ook al omdat je niets opwoelt met je voeten. Na 45 minuten snorkelen gaan we terug aan boord. Voor sommige medepassagiers gaat dat niet zo vlot, voor mij valt er een Amerikaanse dame van de ladder met haar flippers nog aan. Even paniek, andere botsen tegen de drijvers van de catamaran. Een andere, wel zeer ongeruste, moeder vraagt of haar dochter voor mag. En toen hadden we nog geen haai gezien :D. Blijkbaar is ‘kunnen zwemmen’ een rekbaar begrip. Als iedereen terug aan boord is, en er 2 x geteld is, varen we verder, naar de 2de stop. Daar plonsen we weer het water in. Deze keer zijn er meer verschillende soorten visjes én vissen ! Heel wat mensen hebben de haai gezien. Hij zwom zelfs onder mij door ! Mirte vraagt zich af : waar is papa met zijn GoPro nu, als je hem nodig hebt ??? Rune vindt het cool, Mirte zegt, wat een mooi dier ... Ik trek mijn tenen in 😊 Het beest lijkt tussen 1 en 2 meter lang. Later op de hotelkamer, bij het bekijken van de foto’s van Koen, blijkt dat hij de haai ook gezien heeft. Koen vond het gewoon ‘een grote vis’, hij zwom hem achterna, maar had hem niet kunnen bijhouden ...

Na het snorkelen zijn we naar het hotel gegaan en hebben we nog aan het zwembad gezeten. Zo te voelen hadden we toch een behoorlijk eindje gezwommen deze namiddag.

Reacties

Sabrina 18-07-2019 05:14 {{button-58415}}

Even tussen haakjes: die haaien vallen geen mensen aan, hè. Om het thuisfront wat gerust e stellen 😊

Bompa 18-07-2019 17:17 {{button-58440}}

We zijn er gerust in. 🐋 🐕
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan