Kayakken in Rookeray Bay in Naples

Door Sabrina Van Mol - 20-07-2019 04:26

Vrijdag, 19 juli 2019

Vanmorgen goed ontbijt, er was zelfs eens geen ijs bij het water. Blijkbaar staat er op ons hoofd ‘Europeanen’. Bij de andere mensen was er wel ijs, het is eigenlijk ijs met wat water hier. Maar als je water vraagt, is dit altijd gratis, het is dan wel tapwater, maar smaakt ok.

De kwallenbeet is ‘uitgepikt’ en ‘uitgebrand’, dus echt 48u nadat hij is beginnen te pikken. Oef. Je ziet het nog wel, maar dat is van minder belang, ‘t zal wel over gaan.

Bij het uitchecken wordt Koen zijn kredietkaart geweigerd, oh boy, hier gaan we weer. Ik betaal met de mijne, alles ok. We vertrekken naar het meeting point van het kayakken in de Rookeray Bay, een natuurlijk estuarium. Brak water dus, waar zeewater van de Golf van Mexico en zoet water elkaar ontmoet. Overal zijn er mangroven. Deze soort bomen kunnen hier overleven. Ze filteren eerst het zout uit het water, vooraleer ze het zelf gebruiken om van te leven. Het is bloedheet. Ik smeer mij in met factor 50, voor de 1ste keer. Het zweet liep gewoon van Koen af toen hij zich aan het insmeren was. Op parking vind je al wat typische diertjes : libellen, krabbetjes, hagedissen. Onze gids Tom leerde ons de beginselen van het kayakken, voor de één al wat moeilijker dan voor de andere :D. Eens te water vlotte het wel. De kayaktour duurde 3u, ondertussen legde onze mariene bioloog van alles uit over rode, witte, zwarte mangroven, krokodillen die echt wel verschillen van alligators, ... Krijgen we daar een plensbui op onze nek, druipnat waren we. Ik was blij met mijn pet, dan had ik een afdakje voor mijn gezicht. Gids Tom checkte toch wel 5 maal de weerradar om te zien of er bliksem in de lucht zat. Hij was er niet gerust in. Het weer verandert hier op 5 minuten, heel bizar. Blijkbaar is het toch wel typisch weer voor deze tijd van het jaar. Als we helemaal door en door nat zijn, klaart het terug op. Al die tijd blijft het aangenaam warm, zelfs al ben je helemaal nat. Mirte en Rune vonden het heel leuk en konden goed kayakken.

Om de locals te steunen, gingen we naar het Island Gypsy Café iets eten op aanraden van gids Tom. Het was idd een leuke tikibar aan de kade van de plaatselijke marina. Carribean taco’s met mahi mahi (lekker visje van hier) en BBQ ribs voor Rune, het smaakte na de serieuze inspanning. Bij het betalen liep het helemaal mis. Mijn kredietkaart, die nog ging, werd geweigerd. Oké, Koen heeft er nog een 2de. We proberen die. Ook geweigerd. Daar zaten we dus met 3 (!) geblokkeerde kredietkaarten. Met bankkaarten kan je niet betalen, enkel geld afhalen, maar dat was niet in de buurt. Hebben we al ons cash geld bij elkaar geschraapt, we moesten dan toch de afwas niet doen. Maar ja, wat nu ? Straks bij het inchecken van het hotel hebben we een kredietkaart nodig. We konden bellen naar Worldline, bij je eigen bank kan je niet aankloppen. Wat vorige jaren niet lukte, verliep nu vlotjes. Met 1 telefoontje deblokkeert de vriendelijke meneer 3 kredietkaarten. De verdachte transactie was dus bij de Hilton in Naples, ons hotel, en bij de tikibar :O. Als je dan bevestigt dat je daar geweest bent, deblokkeren ze je kaart. Zo simpel is dat.

Dan toch kunnen inchecken in het Outrigger Beach Resort. We gaan de buurt wat verkennen. Het is één van de 1ste (denken we) resorts hier in Fort Myers, het heeft een ‘vintage’ charme. Het is laagbouw, slechts 1 verdiep, je gaat met een trap naar boven, je wandelt op de gaanderij naar je hotelappartement. Het heeft een keukentje, een klein zithoekje, en 2 stoelen op de gaanderij, die je gebruikt dan als terras. Het strand, bij zonsondergang, wat is het mooooi. Heel wat vogels komen hier ’s avonds langs om te poseren in de branding 😉.

We sluiten de avond in de wasserette hier. Al onze natte spullen in de wasmachine, daarna in de droger. Want ook al is het hier bloedheet, de natte spullen drogen gewoon niet, te vochtig weer.

Reacties

Annie 20-07-2019 13:44 {{button-58518}}

Wauw wat een spannende verhalen weer.Gelukkig zijn jullie mensen die voor alles een oplossing vinden,zonder al teveel stress.Ondanks alle problemen toch nog zeer aangename dingen gedaan zo te lezen.
Op naar het volgende,warme groetjes van het thuisfront.😎

Bompa 21-07-2019 17:21 {{button-58563}}

👍 🐕

Rodica 21-07-2019 22:20 {{button-58572}}

So veel stress met de kredietkarten! Gelukkig alles ging goed:-)! Zo veel mooie detailes, Sabrina. U kan echt goed scrijven!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan