St. Pete beach en Dali

Door Sabrina Van Mol - About a year ago

Dinsdag & woensdag, 23 & 24 juli 2019

Zo gezegd, zo gedaan, ’s morgens zijn we gaan ontbijten bij ‘C’est la vie’. Het was toch wel met een Amerikaanse slag, we zullen toch tot thuis moeten wachten 😉 voor ‘ons standaard ontbijt’. Dat is toch wel hetgene dat we het meeste missen. De volgende stop aan de Golf van Mexico is Saint Petersburg Beach. Het hotel ligt aan het strand, mét strandzetels en parasols. Je betaalt dit natuurlijk wel in de ‘resort fee’. Dit is een toeslag die je moet betalen ter plaatse. Dit gebeurt veel in Amerikaanse hotels. Het is gewoon een verdoken verhoging van de prijs van de kamer. Het kan gaan van 15$/kamer/nacht tot wel 50$... We waren hiervan op de hoogte. We kunnen niet direct op de kamer. Dus gaan we eerst naar het Dali Museum hier, de grootste collectie op Amerikaanse bodem van hem. Mirte en ik gaan de kunstcollectie bekijken, Rune en Koen blijven in het café Gala wat drinken. Het gebouw is ook de moeite, de spiraalvormige trap, die het hart vormt van de grote inkomhal/café, zeker. De desserts, crema catalana en tiramisu, in het café ook 😊. Er is ook ‘café latte’. Dat is er zeker niet overal. We hebben al 3 keer gehad dat ‘de koffiemachine stuk was’. Soms is er gewoon geen koffie in de bar (ze drinken hier van ’s morgens tot ’s avonds cocktails, ja zeker bij het ontbijt ook). De laatste keer keer zei de serveerster kordaat : alleen de gewone koffie, nothing fancy. Volgens mij zien wij er dikwijls ‘fancy’ uit, het staat gewoon op ons voorhoofd geschreven ‘Europeanen’.

Daarna naar het hotel en naar het strand. Je hebt hier, elke keer er geen wolken zijn, een schitterende zonsondergang. Ook vind je hier op het strand ook heel wat mooie schelpjes.

Het hotel is eigenlijk wat gedateerd, maar het is proper, dat is al iets. Het zou eens grondig gerenoveerd moeten worden, met de nodige kennis van zaken. Het hotel heeft wel het enige draaiende restaurant van Florida, een serieuze publiekstrekker op de 12de verdieping. Het zicht is heel mooi, sunset over de Golf van Mexico.

Reacties

🐕 About a year ago

👍

Annie About a year ago

Hoi, zo te lezen hebben jullie veel indrukwekkende dingen gezien,maar wat mij opvalt is dat je telkens je ontbijt en koffie mist.
Geniet nog maar van al dat moois want je zal snel genoeg je koffie en ontbijt terug hebben.
De vakantie is al bijna voorbij,een veilige vlucht terug naar het kleine België.

Tot binnenkort groetje Annie

Rodica About a year ago

Dali is een mooi museum, deze schilder was zo anders. Een beetje zoals Magritte?
Jullie hebben een echt mooie vakantie met veel nieuwe dingen ontdekt.

Goeie reis thuis!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!