Lassen Vulcanic National Park

Door Walter - A couple of months ago

Zondagochtend na het ontbijt bij cafe om de hoek naar autoverhuur een blok verder. Even in de rij en daarna onze Nissan Pathfinder ingeladen voor vertrek. De navigatie leidde ons eerst over de Bay Bridge naar Berkeley. Daar konden we 100 dollar besteden in een sportzaak omdat we een dag eerder fietsen hebben gehuurd bij Basically Free Bikes. Nou wij zochten een mooie koelbox uit voor onze roadtrip en konden zo zonder te betalen de winkel uitlopen. We blijven toch Nederlanders. Daarna nog een rond op universiteit in Berkeley. 

Even langs een supermarkt en Starbucks. Daarna de freeway op en volgen de interstate 5 naar het noorden. Van 20 graden in SF gingen we naar de bijna 36 graden in Red Bluff. Gelukkig was er airco op de kamer.

Na een fijna nacht vroeg opgestaan. Snel ontbijt en op naar Lassen Vulcanic National Park. Hele rustige weg. We klommen langszaam de bergen in. Bij zuidelijke ingang visitor centre bezocht. Daarna rugzak om en een hike naar Mills Creek Falls. Door mooie bloemenvelden en bos naar waterval en terug. Onderweg hebben we nog een Amerikaans stel het bos ingestuurd door perongeluk te zeggen dat het nog 300 miles was in plaats van 0.3 miles.

Daarna met de auto langs Sulfur Works, Lassen Peak naar Summit Lake.

Daar hebben Walter en Jenneke nog een verfrissende duik in het mooie meer gemaakt. Daarna zat onze dag in het park erop en hebben nog 2 uur gereden naar Mount Shasta in het noorden van California.

Reacties

Erna de Nijs A couple of months ago

Zo een hele onderneming maar wel heel mooi hier lopen de temperaturen al aardig naar de 30 graden alles gaat hier goed veel plezier ende groetjes pa en ma

Riet de Groote A couple of months ago

Mooi! Ik hoop niet dat het 36° was tijdens de wandeling. Veel sneeuw nog, maar ik weet natuurlijk niet op welke hoogte jullie waren. Beetje details Natasja! 😉😀 Ik heb even gespiekt op internet: wat een mooie berg die Mount Shasta!

Walter A couple of months ago

Hi Riet, in Lassen was het prima wandeltemperatuur, zo'n 22 graden. Hoogte was iets boven de 2,5 km, maar er schijnt heel veel sneeuw gevallen te zijn laat in de winter. Over Mt Shasta volgt nog....we zitten nu in Crate Lake en geen wifi in onze cabin. Trouwens vandaag waren we ook nog de hele dag offline. In de VS kan dat nog! Nu tijdens het eten werken we even onze achterstand weg.

Janny A couple of months ago

Leuk om weer wat over jullie reis te lezen. Het is hier ook warm. Gisteren 34 graden en vandaag naar verwachting nog warmer. Mooi verhaal over de koelbox. Benieuwd of die ook mee naar Ned komt 😊.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan