Lava beds

Door Walter - A couple of months ago

Bij het ontbijt kregen in Shasta Inn heerlijke vers voor ons gebakken wafels. Daar konden we het wel een tijdje op volhouden. Veel Spaanstalige die de hele tijd zitten te bellen..apart.

Eerst de berg op. Indrukwekkende berg...maar even van het uitzicht genoten. Daarna terug wat boodschappen doen in Mt. Shasta. Daarna op naar Lava Beds. Behoorlijk stuk rijden. Eigenlijk was het een hele grote boog om de berg Mt Shasta heen, dus hij bleef telkens in zicht.

In klein plaatsje Dorris zijn we de A Slice of Heaven tearoom binnengestapt. Ze dachten dat we kwamen voor lunch, maar we bestelde 3 milkshakes en een koffie met een donut. Ik had natuurlijk een small moeten zeggen bij de koffie,want ik kreeg gelijk een halve liter zowat. Even weer wifi checken ondertussen. Buiten was het 35 graden maar binnen 25.

Daarna nog een mooi stuk met bijna Nederlandse landschappen. Grote meren en vlakke akkers en weilanden maar dan met bergen omringt. Bij Lava Beds hele aparte vulcanische landschappen. Bij visitor centre konden we grote zaklampen halen. Nadat we onze halve meter sandwich met z'n vieren hadden verorberd, gingen we de eerste lava tube in. Deze was voor de makkelijke toerist. Daarna door naar een langere van 1 km. Deze was een stuk uitdagender voor beginners zoals wij. De kruipdoor en sluipdoor hebben we links laten liggen. Walter is daarna nog een butte opgeklommen. Bovenop zat een parkranger heel alleen en was blij dat ik langs kwam voor een praatje. 

We vertrokken later dan gedacht, omdat het park toch indrukwekkend was, richting Crater Lake. Onderweg in Klamath Falls even verdwaald maar toch een Wallmart gevonden voor de boodschappen van morgen. Daarna tot nu toe bij de slechtste fastfoodgegeten: Chicken nog iets (zoeken we nog even op).

Daarna in de avondzon weer langs een gigantisch meer gereden: Upper Klamath Lake. Het lijkt niet op een Loch en ook geen Gardameer. Het is toch anders. Daarna stukje met veel koeien (voor de hamburgers). Uiteindelijk laatste stuk door naaldbos kwamen we aan bij onze cabin. Lange dag dus lekker douchen, spelletje en slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan