Crater Lake

Door Walter - A couple of months ago

Crater Lake dag

We waren allemaal wakker geworden van de kou in de ochtend. De dekens waren net iets te dun. Ontbijt in onze cabin met koffie uit een Keurig (merk zoals Nespresso). Bij de shop een cap en t-shirt gekocht van Crate Lake. De man bij de kassa ging al zijn prive foto's laten zien van zijn hem en zijn vrouw waar we allemaal naar toe moesten gaan. Na de tweede foto kon ik hem onderbreken en gingen we er vandoor. 

De westelijke route over de rim van Craker Lake was al indrukwekkend, maar we moesten een beetje opschieten voor de boottocht. Het parkeerterrein was bovenaan de klif. Rugzakken inpakken met lunch en zwemspullen. De afdaling werd ingezet. We werden verwelkomd door hordes schattige eekhoorntjes.

Tijdens de afdaling zicht op prachtig helder blauw water. Bij de pier meldden we ons en gingen daarna even kijken bij enkelingen die al 's ochtends het water in sprongen. Voor ons nog te vroeg.

Het meer is zo gigantisch groot dat de shuttle naar Wizard Island er een halfuur over doet op full speed. Met alle hoge bergen rondom het meer lijkt de top van Wizard Island niet zo hoog. Maar later tijdens de klim bleek het toch een zware bevalling. Maar we werden beloond met een fantastisch uitzicht van over op de kraterrand. We kregen weer eekhoorntjes op bezoek tijdens onze picknick. 

De afdaling verliep voorspoedig. Beneden hadden we daarom nog even tijd om te relaxen. Walter en Jenneke zwemkleding aan. Met een dappere duik met koude kratermeer in. Zeer verfrissend maar een mooie ervaring. 

Na de boottocht terug ook nog even zwemmen bij de pier. Heel even is genoeg om lekker af te koelen. De klim omhoog viel niet mee. Boven bij de parkeerplaats zou je een ijscokar verwachten, maar helaas. We hebben de zelfgekochte pie's dan maargenomen. Door met de oostelijke rim drive terug naar Mazama Village waar onze cabin is. Iedereen is moe maar voldaan. 

Reacties

Janny A couple of months ago

Mooi! Ik had al foto's op Internet bekeken van het kratermeer. Lijkt me fatastisch. Leuk dat je er ook in gezwommen hebben. Zou hier ook welkom zijn zo'n afkoeling. Gisteravond gewoon de ramen dicht gehouden. Toen we naar bed gingen om 11 uur gaf de thermometer in de tuin achter nog 30 graden aan.
O ja, van het naar boven lopen op een berg, valt niet mee, maar ik zeg altijd de beloning komt als je boven kunt genieten van het mooie uitzicht. Nou veel plezier maar weer verder . We blijven jullie volgen.

Riet de Groote A couple of months ago

Wat een mooie omgeving! Is dat huis jullie ‘cabin’?

Walter A couple of months ago

Ja, het huisje heeft 4 cabins, dwz kamers met 2 queen sized beds.

Jos A couple of months ago

Mooie reportage, even op Facebook kijken wordt beloond. Veel plezier!

Simon A couple of months ago

Fantastisch, Enjoy!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan