Hells Canyon scenic byway

Door Walter - 29-07-2019 03:26

Overnachting bij Rodeway Inn in double queen. Deze bedden waren voor extra kleine princessen. Wij lagen lekker knus, maar de dames vonden het iets te...ze lagen te dicht op elkaar. Even goed lekker geslapen en om 7 uur door de wekker gewekt. 

Het ontbijt bestaat vaak uit dezelfde dingen, maar sommige dingen laten we links liggen: Hash browns, sausages en biscuits met gravy. Wat wel aardig is zelf een verse waffle maken. Daarna lekker mapple syrup er overheen. 

Vandaag stond de Hells Canyon Scenic Byway op het programma. We hoopten dat het de moeite waard zou worden, want de totale rit is ruim 5 uur. Gisteren hadden van een ranger de tip de kregen om wel helemaal naar de Hells Canyon dam te rijden. Dat kost ruim anderhalf uur heen en terug. Dus daarom hadden we lunch gisteren al ingeslagen voor vandaag. Extra ijsklontjes voor in de koelbox.

Het eerste stuk naar Halfway was voor ons bijzonder landschap...heuvels met laag stuikgewas, langs kleine beekjes met wat groen, en door kronkelige rotspartijen. Bij Halfway helaas geen verse koffie met donut te krijgen, dus dan maar onze eigen tussendoortje eten in de auto. Daarna vanaf Oxbow de Hells Canyon volgen tot aan de dam. Steeds smaller en hogere en nauwere rotspartijen tot aan de dam. Daar aangekomen vonden we het toch de moeite waard. We hebben staat kijken naar de speedboten die stroomopwaarts aan kwamen varen en raften die stroomafwaarts vertrokken. In de schaduw onze eigen picknick met uitzicht op de Canyon. 

Eenmaal genoeg opgeladen weer terug naar Oxbow voor 22 miles. Het was geen straf. Daarna de bergen in voor de Hells Canyon overlook. De hele route weinig verkeer...lekker rustig. Bij de overlook was het een mooi uitizicht en een stuk aangenamer dan beneden. 

Daarna nog anderhalf uur naar Joseph. Rustig tempo over de kronkelige wegen. Zo droog als we deze ochtend begonnen, zo groen is het door de bossen. De kilometers begonnen te tellen....

Aangekomen bij Eagle Cap Chalets was het toch zeer de moeite waard om de Scenic Byway te rijden. Bovendien hebben we vandaag even in Idaho gereden. Nu zitten we in een soort Oostenrijk. Lekker even uit te rusten op een bankje voor onze kamer op het balkon. 

Reacties

Erna de Nijs 29-07-2019 18:38 {{button-59007}}

Hoi allemaal wat een fantastisch tijd maken jullie daar door
Hele mooie foto’s en verhalen
Geniet ervan groetjes Pa en Ma
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan