Wallowa

Door Walter - A couple of months ago

Twee nachten bij Wallowa Lake is een heerlijke rustmoment na een paar dagen elke dag verhuizen. Wallowa Lake lijkt een beetje op de Europese Alpen. Verrassend groene bergen in Oost-Oregon. 

s Ochtends lekkere verse Italiaanse koffie van de coffee bar van Eagle Cap Chalets. Dat was wel even lekker na een paar dagen met weinig koffie en als het er was dan filterkoffie. Eerst gingen we met de 'tram' de berg omhoog. Daar fantastisch uitzicht over de verre omgeving. En er waren veel squirrels...dik en echt niet schuw. Blijkbaar worden ze goed verzorgd door alle bezoekers. 

Daarna lunchen op ons balkonnetje. De dames gingen daarna even zwemmen, want we hadden nog even tijd voordat we gingen fietsen op het spoor. Met de railriders van Joseph naar Enterprise en terug. Op de heenweg ging het bijna vanzelf, maar terug moetsen we dan toch fietsen. Mooi zicht op bergen en nog nest met roofvogelkuikens gezien. 

Maandagavond bij de enige tent gegeten die open was. Gelukkig net op tijd binnen voor een plekje. Deze had ik uitgekozen omdat ze 16 microbreweries op tap hadden. 

s Avonds nog even zwemmen in buitenbad. Wel een beetje koud, dus daarna in de hot tub. Daar waren al twee Amerikaanse stellen en als je erbij stapt, kom je toch wel  beetje in contact met Amerikanen. Dan krijg je al snel de vraag wat wij in godsnaam in Joseph doen. 

Dinsdag reden we verder door Wallowa county richting het wetsen. We hebben de auto even gewassen...dat was wel even nosig. In Wallowa hebben we een centrum bezocht over de Nez Perce. Later bij Pendleton ook nog een andere tentoonstelling over Indianenstammen. Hier werd de komst van de immigranten van Oregon Trail die we gezien hebben bij Bakercity vanuit een ander oogpunt belicht.  

We hebben ook nog wat meer gechat met Amerikanen. 's Ochtends bij ontbijt - dochter van serveerster gaat naar Finland en of wij daar geweest waren? We hebben daar fooi in euro's betaald. Bij korte stop in Wallowa twee dames die erg verbaasd waren dat wij dit deel van Oregon bezochten. 

In Pendleton vielen de mussen van het dak. We waren al gewaarschuwd. In het restaurant stond de airco zo koud dat we bijna met kippenvel binnen zaten. Het eten was erg goed en niet duur. 

Reacties

Riet de Groote A couple of months ago

Hoe kon je fietsen ‘op’ het spoor’? Ik zie geen fietspad er langs. Op de rails?

Walter A couple of months ago

Ja, railrider is een soort tweezitter op treinrails dat niet meer wordt gebruikt. Je fiets wel in een treintje want inhalen gaat natuurlijk niet ;)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan